Hádejte autory:)
Nyní hledáme pána, jehož jméno je spojeno snad s každou vědou pomocně-historickou u nás.
Hledaný byl v heraldické komisi, která navrhovala statní symboly nově vzniklého Československa. Sám je autorem znaku pro Podkarpatskou Rus.
A to jsem ani nemusela přihodit Codex diplomaticus nebo Rukověť křesťanské chronologie, která mne k hádance inspirovala.
Náš populární současný romanopisec sdílí příjmení i iniciály s naším pilotem-stíhačem RAF.
Novinář s jediným knižním zářezem, prozatím, a hnedle ocenění za debut roku.
Současný jižanský autor, hudební kritik a esejista, zde s 15 povětšinou útlými novelami, při jehož jméně se rozněžní očekáváním i chuťové pohárky ... na příjemně voňavě vyzrálý mok.
... souvisí se sudy.
Jinak jižanským myslím jihoevropský, pokud by to snad někoho mátlo ;-)
(Ano, to mě zmátlo. Chvíli jsem pátrala po jižanském z USA, než mi docvaklo, že to bude myšleno jinak:-)).
Současný jihoevropský autor, hudební kritik a esejista, zde s 15 povětšinou útlými novelami, při jehož jméně se rozněžní očekáváním i chuťové pohárky ... na příjemně voňavě vyzrálý mok v sudu.
Ve svých esejích se věnoval Rossinimu, či Hegelovi.
ano, a moje asociace už je snad jasná: Baricco = barik - dubový sud - barikové víno ;-)
Oblíbená česká spisovatelka, dostala dvakrát cenu za nejlepší detektivku roku.
Tento autor bral svou spisovatelskou dráhu jako koníčka, nicméně už jeho první dílo se stalo bestsellerem a bylo přeloženo do 30 jazyků. V civilním životě byl scénáristou a také pedagogem.
Vložit příspěvek