Hádejte autory:)
Se mnou si taky nikdo nechce hrát, takže vím, jak je to drsný, ale nemám tušení, jak pomoci tvému utrpení, bratře v hádání...
V tom případě víš všechno, co potřebuješ. Píšu, že moje postava nemá jméno, proto se nehledá, nálezci mého příběhu jsou v anotaci, proto mi jejich jména stačí ;)
Tak já to zkusím, ale asi to bude blbě ;)
Jiří Voskovec a postavu nevím.
Tak pokud to je správně, snad jsem alespoň někomu poradila :)
No, není to správně. ;-)
Pro rekapitulaci:
Uhodněte:
1. autora fiktivního - básníka a člena parlamentu - který vyměnil automobil za osla a který měl posléze právě kvůli onomu oslíkovi opletačky s policií,
2. jeho autora skutečného, který byl kulaťoučké postavy
Tipovala bych Chestertona a když osel, tak možná Návrat Dona Quijota. Jména fiktivního autora jsem se nedopátrala, takže to (snad) může být pro někoho nápověda.
Autor je správně, román je těsně vedle. (Ten, v kterém hledáme, vyšel společně s Návratem Dona Quijota a ještě jedním autorovým dílem v jednom tlustém svazku.)
Text příspěvku byl upraven 16.06.23 v 09:37
:-))
Takže Létající hostinec. Ale žádné jméno jsem v anotacích nenašla a už dál pátrat nebudu, nechám někomu chytřejšímu.
Vzhledem k tomu, že se nápovědy od m.gray nikdo neujal, přenechám další zadání jí, protože uhodla jednoho ze dvou - Chestertona. Jím vymyšlený autor byl Dorian Wimpole zvaný též básník ptactva.
Děkuji.
Budeme hledat také dvojice autorů, ale skutečných. Napište prosím alespoň dvě dvojice sourozenců, kteří jsou známí tím, že některá díla tvořili společně.
Který spisovatel proslul díly "Po čtyřech k beduínům" a "Po jedné noze toulám se krajem"?
Známá je i jeho báseň "O tom, jak výkřik vodní sluky vyplašil dva kluky".
Ok, takže to není žádný skrytý autor? Druhá nápověda mi vyluštila jméno Jiří Grossmann. Stejně jako polovina první. Ale jenom polovina. Tak to sem píšu, ať už se netrápím. Stejně je to špatně. Bude v tom stejně nějaký těm skrytý háček... :)
Text příspěvku byl upraven 22.06.23 v 08:52
Je to autor fiktivní, kterého vymysleli pánové Grossmann a Šimek. ;-)
Hledá se současný oblíbený autor detektivně laděných knih s výraznou psychologickou linkou, který je nejen oblíbený u svých čtenářů, ale též z mnohých adaptací svých děl. Kdo bude u klávesnice jako první, aby nám prozradil jeho jméno? :)
Hledáme autora zahraničního, stejně jako je zahraniční společnost, která se rozhodla jeho knihy rozpohybovat...
Vložit příspěvek