Hádejte autory:)
Harold Lloyd - komik z éry Zlatý věk grotesky ...(ON-jeho známá přezdívka).
No jo,další důkaz pro mne,že je mozek opotřebovanější:-)
Tak zadávám:díky mému hledanému autorovi je turisty vyhledávana oblast,o které psal
pavlinda, taková charakteristika by seděla na mnohé, tak já z těch mnoha tipuji Marcela Pagnola a jím spopularizovanou Provance, o které od těch dob soustavně píší i mnozí další
ota pavel
Berounka je řeka, kterou turisté vyhledávají i kvůli knihám Oty Pavla.
Text příspěvku byl upraven 24.08.15 v 19:06
...docela Ital se narodil v Americe a šupajda do Francie ....za války sloužil u amerického námořnictva ....založil nakladatelství/spoluzakladatel/, které pojmenoval po jednom z filmů Ch.Chaplina....
V roce 1998 byl hostem Pražského festivalu spisovatelů
Text příspěvku byl upraven 24.08.15 v 19:26
Lawrence Ferlinghetti (jediný světový spisovatel, s kterým jsem se osobně setkala a mám v knize jeho podpis - na to nezapomenu! )
..no jo, to se potom háda.... Koka zadává ....a já protože už nic nevím a nikdy nic nebudu vědět jdu za roh....
Využiju pajonkův smeč a egoisticky doporučím knihu o L. F. v Praze
http://www.databazeknih.cz/knihy/s-ferlinghettim-v-praze-rozhovory-65766
A to přináší hádanku: která česká spisovatelka se už léta stará o to, aby do Prahy jezdili spisovatelé celého světa?
...nikdy jsem tam nebyl, sem tam něco přečtu , napadá mne jenom E.Kantůrková /ale stojím za rohem a nic nevím....
ne, ne, ten festival spisovatelů, který pajonek zmiňoval, má "na triku" jiná literárně činná osoba.
Díky moc :) Tak zabrousíme dál...
Kdyby zůstal u první vystudované školy, mohl by být chemikem. Místo toho se po dalším studiu vrhl do vod tehdejší „brakové“ literatury. Jeho osudy se na nějakou chvíli spojily s nakladatelstvím, které mezi své kmenové autory počítá taková jména jako A.C. Clarke, Ray Bradbury nebo Michael Crichton. I hledaný spisovatel se s některými z jmenovaných seznámil blíže, neb je také šikovným překladatelem.
Není to on, a náš hledaný autor se zabývá spíš tím druhým "brakovým" žánrem...
Spisovatel s hezkým českým příjmením- pseudonymem. Jeho občanské příjmení je podobné jménu jednoho kočičího kluka z večerníčku, což ostatně není od věci.
Václav Cafourek alias Čtvrtek
Text příspěvku byl upraven 28.08.15 v 10:54
Vložit příspěvek