Hádejte autory:)
Současný matematik a popularizátor vědy se zhlédl ve svém slavném krajanovi a po vzoru jeho Alenky se vydal na dvě moooc zajímavé výpravy.
... a jeho křestní jméno (samozřejmě je titulní postavou) začíná stejně jako Alenka.
to rozhodně neee
Současný matematik a popularizátor vědy se zhlédl ve svém slavném krajanovi LC a po vzoru jeho Alenky se vydal na dvě moooc zajímavé výpravy a jeho křestní jméno (samozřejmě je rovněž titulní postavou) začíná stejnými písmeny jako Alenka.
Pro ty, kdo stále netuší, která Alenka jakého matematika je zde ve hře, se mohou inspirovat hádankou v sousedním vlákně postav.
A pak už konečně, totiž jednoduše, nahradíte jméno Alenky jménem mužským začínajícím na ALE- a jste prakticky hotovi. Ještě napište výsledek svého bádání sem - hledáme autora celým jménem!
je to Alex Bellos a jeho výpravy jsou nepřekvapivě Alexova dobrodružství v zemi čísel a Alex za zrcadlem
U vědy ještě chvilku zůstaneme. Nyní hledáme autora knihy, v níž zábavnou formou vysvětluje vědecká fakta o vzniku naší planety a vývoji života na ní.
Kdepak, ten to není.
Autor ani není z naší domoviny. K jeho dalším činnostem patří také režie a herectví.
Text příspěvku byl upraven 18.09.23 v 15:27
autorova kniha vypráví dějiny člověka a začíná velkým třeskem - od částic k atomům, od molekul k buňkám, od jednobuněčných organismů k mnohobuněčným.
tak to jsem si musela najít ;-)
Jean-Noël Fenwick a Sedm geniálních kousků paní Velkotřeskové
Velký autor se dostal dokonce do moderního výtvarného umění - pouhý pohled na jeho vyobrazeného čtenáře v podstatě ani nezavdá k nejistotě, o kterého spisovatele že to asi jde...
Fjodor Michajlovič Dostojevskij
(Obraz Čtenář Dostojevského od Emila Filly)
obraz velmi expresivní, ... a velmi pravdivý, aspoň v mém případě při čtení Dostojevského
N.B. to je ovšem můj pohled na věc, výklad v NG je trochu jiný, aby někdo nebyl mými slovy snad pomýlen či dokonce pohoršen ;-)
Text příspěvku byl upraven 19.09.23 v 18:30
"Nejúplněji jsem obsažen jen a jen ve svých knihách. Bude-li je někdo číst za sto let, nebude ho zajímat, jaký jsem byl já."
Právě tento týden si připomínáme 100 let od jeho narození.
Text příspěvku byl upraven 19.09.23 v 23:45
Další autorce by bylo sto let zítra. Byla herečka, ale také trochu čarodějka, zabývala se bylinkářstvím, astrologií, zahrádkařením a dalšími věcmi.
Vložit příspěvek