Hádejte autory:)
Americký dramatik v polovině minulého století proslul divadelní hrou vzápětí zdařile převedenou na plátno s hvězdným obsazením. Hlavní hrdinka je emancipovaná mladá žena, která ale nepostrádá romantické city - projevit je jí pomůže šarlatán, jehož označení stejné jako titul hry vešlo do obecného povědomí.
Nathaniel Richard Nash, je to on...
teď jsem dočetla jeho román o čtvrtstoletí mladší než Obchodník - Cry Macho - a líbil se mi (taky) :-)
Syn známého spisovatele, pomáhal otci s některými odbornými záležitostmi, později byl spoluautorem několika knih, po otcově smrti píše sám ve stejném žánru.
Tak jsem se zde dneska rozhlédla a nestačím se divit... Parafrázuji titul knihy (z roku 2005) naší herečky (*1935) a autorky mnoha (knih) fejetonů.
Ivanka Devátá, Koukám a co nevidím. Ale spíš by bylo namístě Radši nekoukat.
tak tak, radši bych sice nekoukala, ale zde musím - a co vidím, to se mi vpravdě nelíbí
Autor zde má deset knih, ale známe ho především jako populárního zpěváka. Zároveň je i herec, textař, bývalý podnikatel. Pochází z hudebně založené rodiny, velkou popularitu mu kdysi přinesla role v jedné pohádce.
Další z autorů, kteří by letos oslavili 100 let. Převyprávěl/a román od L.M.Alcott.
Sto let by letos oslavila i známá a oblíbená ilustrátorka především dětských knížek. Je také autorkou leporel a knížek pro nejmenší.
U jubilantů ještě zůstaneme. Nyní hledáme autora, který by letos také oslavil sto let, ale jeho literatura není až tak optimistická. Zaměřoval se hlavně na psychologickou prózu a většina jeho děl má autobiografický podtext.
Několik jeho titulů bylo také zfilmováno. Asi nejznámějším je ponurý snímek, kde si roli manželky zahrála Vlasta Chramostová.
Text příspěvku byl upraven 22.09.23 v 08:43
Hádejte, kdo je autorem příběhu, na jehož začátku se skví slavná scéna natírání dlouhého prkenného plotu. (Postačí jeho světoznámý literární pseudonym; přece skutečné, občanské jméno tohoto klasika stejně jen málokdo zná.)
No jasně :))
Předávám a jdu pokračovat v natírání plotu, který mi byl inspirací k hádance.
Vložit příspěvek