Hádejte autory:)
Spisovatelka zaměřena na kategorii young adult.
První knihu z trilogie (dle zde uvedeného životopisu, knih je ale pět, správně pentalogie) vydala v roce 2012. Ta se během krátkého času stala bestsellerem.
Jí velké množství nezdravých dortů.
Text příspěvku byl upraven 09.10.24 v 19:53
... které musí projít
"procesem výběru jedinců nebo skupin, které mají určité vlastnosti."
Synonymum je název slavné série spisovatelky, kterou hledáme.
Teď hledáme celkem tři autorky. První je slavná spisovatelka románů a povídek, napínavých, často s prvky hororu či fantastiky nebo gotického románu. Její dcera o ní napsala hezkou zajímavou vzpomínkovou knihu.
Spisovatelkou byla i sestra první autorky, i když nedosáhla její popularity a na DK má jen dvě knihy.
Najdete všechny tři?
Současný polský autor (historik, doktor humanitních věd, pedagog) rozjel domáckou historickou fantasy (zatím 3 díly).
Ten žánr mne sice nebere, ale zaujalo mne autorovo jméno - ještě že nás Hus zbavil spřežek, ovšem i tak je hledané příjmení aspoň pro mne velice obtížně vyslovitelné.
Který slavný nositel Nobelovy ceny navštívil Československo, kde byl hostem Syndikátu českých spisovatelů na Dobříši?
Ministr kultury v totalitním režimu - obávaný, opovrhovaný a vysmívaný, Ale jako básnik uznávaný až tak, že jedna z jeho básní se stala textem úžasné písně zhudebněné obdivovaným hudebním géniem téže země a nazpívané milým a oblíbeným populárním zpěvákem.
Který spisovatel ve své autobiografické knize prohlásil, že nejhorší je bídné irské katolické dětství?
Frank McCourt, autor knih Andělin popel a Andělina země:
Horší, než obyčejné bídné dětství je bídné irské dětství, a ještě horší je bídné irské katolické dětství.
Text příspěvku byl upraven 12.10.24 v 09:19
Vložit příspěvek