Hádejte autory:)
Dvě sestry, obě autorky autobiografických humorných románů, jedna je podstatně známější. Druhá sestra v jejích knížkách často vystupuje a hraje v nich významnou roli .
Tak konečně mám čas položit otázku:
Známe ho z uměleckého průmyslu, ale jako spisovatele málokdo. Přitom úplně nedávno proběhla v Praze velká událost, která přibližuje část jeho díla. Pokud si to dobře pamatuji, dokonce se začátku akce zúčastnil.
Autor humorestického románu kterým se proslavil. Jedna postava v románu ráda cituje přísloví.
Jeho příjmení je i pojmenováním jeho národa. Šestapadesátiletý umělec je i spisovatel. Několikrát dostal cenu Muriel.
Jeho vzorem jsou Rychlé šípy, Indiáni. Ti se také objevují v některých jeho knihách, ty si ostatně tvoří textem i obrazem.
Žil v minulém století, byl autorem velmi oblíbených dětských knížek, psal společenské a historické romány. Známá je jeho historická trilogie.
Já se moc omlouvám, podzimní práce mě odvedly od hádanky. Tak tedy:
Zaujalo mne, že náš člověk patřil mezi ruralisty. Za socíku jsme se je neučili, protože většinou byli ve vykonstruovaném procesu v 50 letech odsouzeni. Hledaný autor dostal 12 let, po propuštění pracoval jako přidavač u zedníků.
Narodil se do chudé rodiny, absolvoval učitelský ústav, učil na obecných školách.
Vložit příspěvek