Hádejte autory:)
Půjdu na to cestou asociace: Nesvadbová mi připomíná svadbu, ale před svadbou je ještě takové závazné období, kdy ti dva (i jejich okolí) už vědí, že se chtějí vzít, a tedy jsou ..... A o nich napsal slavnou knihu jeden autor, představitel evropského romantizmu, kterého už nikdo nečte a který se jmenuje .... .
Inspirovala mě ta Itálie. Kdopak napsal knížku, kde se mj. vypráví o člověku, který měl restauraci naproti milánské opeře a dával svým dětem jména podle toho, co zrovna dávali? Jeho vnučka jménem Aida (to jméno zdědila po mamince) měla tetu Toscu a strýčky Rigoletta a Lohengrina.
To jsem nějak nedávno četla, tak to možná bude
http://www.databazeknih.cz/autori/adriana-trigiani-70570
v knize Obuvníkova žena. Žeby?
Nebo to byl Jan Werich a jeho Italské prázdniny? Četla jsem to po sobě, a nějak mi splývá :=)
Text příspěvku byl upraven 29.11.15 v 17:54
hledáme autora, jehož jméno okamžitě vyvolá představu prérie, jezdců, kovbojů ženoucích stáda, padouchů, kteří se jich chtějí zmocnit, mužské odvahy, přátelství i nelítostného boje .... Slyšíte ten zvuk? Kopyta stád už duní .....
Tak třeba .... ano!
- ta moje odpověď patřila prvnímu tipu. Z.G. jsem měla na mysli.
Text příspěvku byl upraven 29.11.15 v 18:09
aha, ono to tam předtím nebylo. dneska to tu nějak frčí. Tak zase trochu jinak. Kdopak popsal tuhle úžasnou dramatickou scénku? (Tu a tam je nějaké to slůvko vynecháno, aby to nebylo tak lehký).
...shora od Primátorky přijížděla sanitka, houkala, na čele jí křesalo modré světlo, tragická uklízečka se chytila za srdce, sanitka zahnula, div se nepřevrátila..., dvě stařenky se v pasáži chytily za krk a volaly: Proboha! Pro koho to zase jedou!...Z auta vyběhli dva zřízenci, vytáhli bílé vikslajvantové lůžko, pak každý dvě baňky a vběhli do výčepu a poručili plné bandasky plzeňského.. a každý vypil ještě jedno od cesty a dopili ze sklenic to, co se nevešlo do přetékajících bandasek, v průjezdu hadříkem omývaly se navzájem ty dvě stařenky, které se tak polekaly, a zřízenci s bandaskami vyběhli, pláště vlály, naskákali do sanitky, když napřed zasunuli vikslajvantové lůžko s bandaskami, a zase houkačka ječela a světlo křesalo a auto do zatáčky se div nepřevrátilo, a lidé, co šli od zámečku, tak se chytali za srdce - koho to zase vezou?
....to by mohl být barbar, ale ne Conan .....hrabal jsem hrabal, až jsem vyhrabal ...
minulý týden jsem dočetl...tak bojujte
.....Pozemský slovník byl mimořádně v kurzu. Drželi se ho se zoufalou rozhodností a tvrdošíjností celých těch deset let, které strávili tady, na docela bezvýznamné planetě docela bezvýznamné trojhvězdy, daleko mimo oblast Patroly a patrně ještě dále od jakékoli rozumné možnosti upozornit na sebe Zemi. Růžové slunce vydávalo téměř spojité spektrum všech možných i nemožných vlnových délek a namáhalo se s tím tak usilovně, že pokusy o přehlušení šumu vlastními vysílači byly nejen předem odsouzené k nezdaru, ale vysloveně směšné.
Moře poseté spoustou romantických ostrůvků, se lehce vlnilo. Velký John Randall pomalu a systematicky složil rybářské náčiní, rozebral pruty, osušil navijáky a všechno nacpal do brašny ze silného plátna. Potom zapjal motor. Člun se nejprve pomalu a pak stále rychleji rozjel k členitému pobřeží.
„To je zase kšanda, táto,“ pokýval hlavou Malý John Randall.
...bez otazníku - Operace Killi -- Ludvík Souček ....a jdu se uložit k zimnímu spánku
Který autor stvořil roztržitého muže, jenž uveřejnil mapu Jižní Ameriky, na které bylo zakresleno Japonsko, a naučil se portugalsky v domnění, že se učí španělsky?
Vložit příspěvek