Hádejte autory:)
A to je zajímavý... na "Postava hledá autora" můj příspěvek visí v řádu dní a to vás nechává chladnými, ale tady zapomenu zadat a už je oheň na virtuální střeše :-)
Inu dobrá...
Kterápak česká autorka se naučila anglicky údajně proto, že podle ní u nás vycházelo málo překladů z pera A. Christie?
Trochu jsem googlil, ale ne moc úspěšně. vygooglil jsem Vendulu Vartovou-Eliášovou, ale o tom, proč se naučila anglicky, jsem nic nenašel.
Neznám... Moje autorka byla poměrně populární, její dílo mnoho detektivek neobsahuje, ačkoliv asi 2 pokusy by se našly... její doménou byla humoristická literatura, párkrát i zfilmovaná
Není. Moje neznámá byla ještě o 17 let starší a navzdory tomu paní Frýbovou přežila o 2 roky
Fan Vavřincová? Ale nikde jsem nenašla zmínku, že by překládala A. Christie...
Ajrad1981 trefa. Nepřekládala... naučila se aby rozuměla těm originálům... Mám to z nějakého rozhovoru v časopise (to jen aby to woodward neměl tak snadné s tím googlením ;-))
To abych něco vymyslela :-)
Hrad na břehu Ženevského jezera. V 16. století tam byl vězněn ženevský revolucionář a jeden Angličan o tom v 19. století napsal báseň. Jméno toho básníka?
Text příspěvku byl upraven 01.12.15 v 14:11
Starý, nemohoucí král tráví celé dny na lůžku, přemítá o svém životě a o bohu, který ho poslední dobou ignoruje a vůbec už s ním nemluví.
Kdo tenhle příběh napsal?
Jé, skvělé! konečně zase něco vím :)
Spisovatel, který holdoval alkoholu s velmi poetickým názvem. Po pobytu ve vězení a na nucených pracích si změnil jméno...
Koho hledáme?
Text příspěvku byl upraven 02.12.15 v 07:12
Co pil, to mi taky zůstává záhadou. třeba nám to notburga řekne :-D Ale to ostatní sedí
Taky by mě to zajímalo, po chvíli googlení jsem našla šampaňské a absint, což mi ani jedno moc poetické nepřijde :D I když je fakt, že absintu se říkalo Zelená múza, což už by se za poetické dalo považovat ...
Text příspěvku byl upraven 02.12.15 v 18:24
JJ, Je to Wilde, Ajrad1981 podává :)
Já znám absinth jako Zelenou vílu, tak proto ten chytáček u alkoholu :)
copak znáte lepší poezii než
http://www.databazeknih.cz/knihy/alkoholy-3190
???
:=))
Vložit příspěvek