Hádejte autory:)
Dceru této spisovatelky jsem ještě nedávno mohla potkávat v našem městě. Měla stejné zaměstnání jako matka a zdědila její umělecké sklony.
Tento český učitel lovil zvířata kvůli jejich srsti a také tropické květiny
omlouvám se, nestíhačka...
Náš další neznámý je rodák z okolí města které proslulo výrobou bižuterie. Jeho (hlavně básnická) tvorba je věnována především dětem a mnozí z vás by jej mohli znát spíše jako tvůrce postavičky neposedného psíka, hrdiny oblíbeného komiksu.
Jednodušší to být nemůže...
Ne, ne... Příhody onoho pejska vycházely nejprve v časopise, teď už má na triku i pár knížek.
Děti poradily, já měla sklerózu.
Tak teď já:
Kromě svého největšího koníčku se tento hledaný muž věnuje také námořnímu jachtingu a sám se zúčastnil hned tři velkých námořních expedic. Jeho knihy lákají poměrně specifický okruh čtenářů a některé se dočkaly i zfilmování.
A kdybyste jeho české křestní jméno převedli do (americké) angličtiny, získáte křestní jméno velmi známého spisovatele a nositele Pulitzerovy a Nobelovy ceny.
Kubasino: Jasně, je to tak. A já už začínala špekulovat nad nápovědou :) Tak jsi na tahu :)
Já tu teď delší dobu nebyl, tak jsem nemohl přispěchat na pomoc :-) Nadhazuji tedy mého autora. Řadí se dnes již ke klasikům. Za druhé světové války sloužil u námořnictva a také kvůli zkušenostem z "návštěvy" vybobardovaného Nagasaki se stal odpůrcem války (což se také promítlo do jeho tvorby). Zařadit se může k jednomu rebelantskému americkému hnutí, ačkoliv se od něj později trochu odklonil... To bylo skoro až vyčerpávající :-)
Omlouvám se,at to vezme někdo za mne,abych dlouho nezdržovala-momentálně nemám žádný nápad:-)
Tady nikdo nevyvíjí žádnou iniciativu, tak já nějakou vyvinu.
Hledá se autor, jeden z uznávaných mistrů svého žánru, původem Evropan přesídlený do Ameriky. Napsal toho spoustu, fikci i vědecká či populárně vědecká díla. Pokud jde o tu fikci, asi nejznámější jsou dvě série z nichž jedna původně vůbec sérií být neměla - tehdy pan spisovatel prostě napsal knížku povídek - tématicky i dějově propojených - ke které po létech přidal řadu dalších, umístěných na časové linii děje nejen jako pokračování, ale i před úvodní svazek.
To ne. Tenhle autor, než se stal spisovatelem "na plný úvazek", býval profesorem biochemie.
Vložit příspěvek