Hádejte autory:)
Hledaný spisovatel vystudoval lékařskou fakultu. Tři roky pracoval jako asistent na stomatologické fakultě a potom vstoupil do armády a asi rok strávil v Severní Koreji. Po návratu pracoval jako zubař v Ústřední vojenské nemocnici. Po té pracoval na Ministerstvu národní obrany a krátkou dobu byl i členem ÚV KSČ. Potom pracoval v armádní redakci ČT a nakonec pracoval v nakladatelství Albatros, odkud odešel do invalidního důchodu v padesáti letech. Byl vyznamenán jako zasloužilý pracovník kultury. Myslím, že odpověď bude celkem jednoduchá.
Hledáme nositele Nobelovy ceny, který své nejslavnější dílo psal nějakých šestnáct let. Pocházel z vyšší střední vrstvy, vystudoval práva ale této profesi se nikdy nevěnoval. Na cestách po světě se setkal a spřátelil s jiným velkým spisovatelem v době, kdy ten spisovatel ještě vykonával povolání námořního důstojníka. Autor, jehož hledáme, byl jakýmsi kronikářem období zrodu moderní doby.
Spisovatelka se narodila v Angli a nyní žije v Kalifornii. Pracovala též na chirurgii, jako zdravotní sestra. Procestovala téměř celý svět a ve svých románech využívá často zkušenosti ze svých cest. Její romány byly přeloženy do více jak třiceti jazyků. Tři své romány napsala pod pseudonymem.
Text příspěvku byl upraven 19.01.16 v 11:50
Já takhle narychlo nevím, ale pokusím se :-)
Autor je v povědomí díky tomu, že dost jeho knih bylo zfilmováno.Sám je synem dramatika a herečky a to ovlivnilo jeho literární začátky.Dost úzce. Prošel doslova kaleidoskopem zaměstnání, např. hrál na klavír u němých filmů, pracoval v knihkupectví, v reklamně, na dráze.......
Budeme hledat novináře, který je autorem i několika knih, výlučně literatury faktu. Nejvíc se proslavil spoluautorstvím literárního zpracování velkého skandálu (přeloženo do češtiny), který zatřásl mocenskými strukturami země až k nejvyšší špičce. Později napsal mj. knihu o válce v Afghanistánu (též přeloženo do češtriny).
Autor není zdejší - koneckonců, kdyby byl, nebylo by nutné jeho díla překládat.
... a mě pořád vrtalo v hlavě, po kom to ten woodward má, tu přezdívku, komu se to chce podobat ?:=))
woodwarde, díky za nápovědu!
tu přezdívku jsem si vybral před mnoha lety k použití na úplně jiných stránkách, když jsem těch prezidentových mužů měl zrovna plnou hlavu. tenkrát jsem si k tomu zvolil heslo "bernstein". To už teď nepoužívám, ale nick jsem si ponechal.
Text příspěvku byl upraven 19.01.16 v 20:15
A dočkáme se i nějakého velkého odhalení? Nebo "to" zas bude muset prozradit nějaký Forrest Gump, náhodile pobývající v protějším hotelu?
Vložit příspěvek