Hádejte autory:)
No jo, asi budu muset :-D Současná autorka, která se stala spisovatelkou jen díky sázce?
Tak aby se to hnulo :-)
Autor, který dovede sejmout růžové brýle všem milovníkům klasických mayovek, a jehož je jméno je mnohdy špatně vykládáno, jeho knihy dokumentují realitu Divokého západu.
No já jsem narazila, že bylo spojováno s jistým domorodým jazykem, a ono tomu tak prý není, ale je spojen s výraznou postavou, která nakonec po všech těch útrapách sedla před objektiv fotografa.
Ten něco napsal o indiánech? Jako vážně.
Autor kterého mám na mysli již nežije a během druhé světové byl u námořnictva, vedl poměrně, nevšední život, jeho knihy o indiánech nejsou klasickými indiánkami.
Atuin, myslím, že ide o tohto Browna. http://www.databazeknih.cz/autori/dee-alexander-brown-9952
Dee Alexander Brown napsal např. Mé srdce pohřběte u Wounded Knee. No nic, když to není on...
Tak když vyloučím výše uvedeného autora, pak E.Arnolda a J.Schaefera (který ale, pokud vím, o indiánech nepsal), tak u mi zbývá jen F.Carter a jeho Odvedu vás do Sierry Madre.
Tak navečer něco lehkého: autor zemřel v hodně vysokém věku. Jeho záběr byl široký - historické romány, romány ze 2. světové války, ale i sci-fi.
Vložit příspěvek