Hádejte autory:)
Tento básník vedl tak nevázaný život, že mu dokonce hrozila šibenice. Raději tedy napsal závěť, dokonce dvě.
Myslím, že pôvodom vyučený právnik. Rád cestoval a nechal by sa pre dobrú fotku aj zožrať miestnym obyvateľstvom.Ale k tomu nedošlo.
biki má recht. Netuším, z čoho má dr. Ale je to Stingl. Ospravedlňujem sa, ale rozlúskli ste to bezo mňa.
Při zadání mě jako první napadl Stingl, od něhož jsem v mládí několik knih přečetla. Fakt je ten, že jsem netušila, zda vystudoval práva. Ale na googlu je skutečně uvedeno, že jako první vystudoval mezinárodní právo a teprve poté etnografii a folkloristiku.
Takže teď je asi řada na mě s další otázkou: autorka uvedla do světa detektivů i příslušníka vyšší šlechty.
Dorothy Sayersová? Lorda Petra Wimseye.
Text příspěvku byl upraven 02.02.16 v 20:25
Tak dobře. Byla jsem otrávená, a tak jsem si vyndala knížku od jednoho českého autora, který vždycky potěší. Zrovna tahle knížka se skládá z jeho rozhlasových povídání, a i když je už přes 20 let mrtvý, jak tak čtu, tak slyším jeho hlas.
Ne, ne. Psal i knížky pro děti, taky reklamní texty a Horníček mu do předmluvy k téhle konkrétní knížce napsal:
A nejraději bych řekl, že vypadá tak, jako bychom značně zvětšili velice laskavého skřítka. Včetně vousů. Kdybych byl natolik bohat, koupil bych si jej, aby mi postál v zahradě.
Text příspěvku byl upraven 02.02.16 v 21:07
Omlouvám se, mám teď nějakou práci ale nechci Vás zdržovat. Máte žolíka...
Vložit příspěvek