Hádejte autory:)
binysek: Celé jméno a máš babu :-).
woodward: Říkala jsem si, že každá nápověda musí být hrozně průzračná... Ale i když pozdě, tak přece: Asi nejznámější kniha od tohoto autora vychází částečně z jeho vlastních vzpomínek na jeho dětství. Nápověda č. 2: Hodně se zajímal o kulturu původních obyvatel země, v níž žil.
To byla náhoda, kdysi jsem o ní něco četla a kupodivu mi to nějak utkvělo.
Autor vystudoval obor hodně vzdálený od literatury. Přesto již řadu let píše prózu i poezii, odbornou literaturu ze svého původního oboru a dokonce pracuje i jako překladatel.
Části zadání sice vyhovuje, ale měla jsem na mysli jiného autora z jiného oboru. Musím přiznat, že jsem od něj četla převážně díla z onoho specifického žánru, jako v předchozí hádance.
Jediný, kdo mě napadá, je Gerald Durrell. Ale tam mi chybí ti spoluautoři.
Však binysek psal, že většina knih není o kočkách. No, že by to byl...
Terry Pratchett
Text příspěvku byl upraven 20.02.16 v 11:00
Něco lehkého.
Zmiňovaná osoba píše o historii své země, zaměřuje se na osudy královské rodiny.
Je to, prozradím, autorka. Ale jiného jména.
Psala o panovnících, i královnách. I o potomcích své země (název knihy, mimochodem, skvělé knihy).
Text příspěvku byl upraven 20.02.16 v 17:28
Autorka není z Austrálie, ale její zemi také omývá oceán. A předpokládám, že by si rozuměly.
Ještě jedna nápověda: Než se stala spisovatelkou, pracovala jako učitelka.
Text příspěvku byl upraven 20.02.16 v 17:43
S Marion Zimmer Bradley by si, patrně, rozuměla ještě lépe. Ale je na druhé straně Atlantiku.
Jedna z postav jejího románu má docela komplikované vztahy, ženy, děti (různého náboženského vyznání).
Text příspěvku byl upraven 20.02.16 v 17:50
Mohla by být, ale není.
Autorka má stejnou národnost jako Jean Plaidy, britskou, také píše o Tudorovcích.
Připomínám: Jedno z jejích nejznámějších děl má v názvu potomky země, tzn. části současného státu.
PS: Já už vím, já napsala to zakleté slovíčko pro hádanky "lehká".
Text příspěvku byl upraven 20.02.16 v 22:26
Ajrad1981: Ano. Ale to také není.
Několik knih "hádankové" autorky mají v názvu jména královen, krále. Jedna z královen vládla několik desetiletí. Jedna z nejznámějších hist. postav Anglie.
Text příspěvku byl upraven 21.02.16 v 09:28
Vložit příspěvek