Hodnocení komentářů
Lenka.Vilka, ještě jednou si tě dovolím citovat, ale s upraveným mým textem z mého ohledu
"Možná se až moc NEzajímáme o to "co si myslí sousedi", protože jsou kůl a my NEchceme v jejich očích vypadat hezky. NEchceme mít hodně palců, abychom si připadali důležití. A NEchceme, ať mám knihy vybírají jiní. "
Pro mne je celé hodnocení, komentáře apod na DK NEdůležité ..... je tu moc málo kamarádů, kteří mě dovedou ovlivnit ..........
Mám spoustu a spoustu příspěvků o knihách....nepovídáš si .....
Palce neoplácam. Používam ich výlučne na to, aby som podporila komentáre, ktoré podľa mňa knihu najviac vystihujú. Pri knihe, ktorú som ešte ne(do)čítala, palce nedávam (a spravidla ani komentáre nečítam).
Encyklopedie:
Ano, to jsou ty dvě strany, jak jsi můj text upravil. Občas si říkám, jak by bylo snadné nést se na snadné, rychlé a pohodlné vlně.
Hele, ty jeden, občas se stavím (!), ale je tě těžký stíhat! :D ale je pravda, že tady všichni vidí, že jsem lehce ku ku, tak je to se mnou občas komplikovanější ;)
Lenka.Vilka: "Ale zhodnotit, že je "něco moc filozofická otázka" na místní uživatele ... docela je podceňujete." - Tohle snad nebylo adresováno mně?
JulianaH.: ne, ne, vsuvka ve vzkazu, už jsme s určeným uživatelem "daly hlavy dohromady" ;)
Ve spěchu jsem to trochu zjednodušila, omlouvám se. Je ale pravda, že několik z nich mezi uživateli s nejlepšími komentáři je a dáváním palců mysím doufají, že budu dávat palce taky jim.
.....tady se soutěží, kdo bude mít 1.1. dřívější splněnou ČV?
.....tady se soutěží, kdo bude mít víc palců? ..... fíííha
Palce. Jsme hraví. Viz:
https://www.databazeknih.cz/zebricky/uzivatele-s-nejlepsimi-komentari
Palce oplácím - neoplácím, jak kdy, podle času a naladění.
Opalcovávám téměř výlučně jedině knihy které jsem četl, a zpravidla ty komentáře, které s mým názorem více méně souznějí.
Za každý palec jsem byl, zvláště v naprostém počátku vděčný. Snažil, a vcelku se doposud snažím palce oplácet, podmínka,že jsem onu knihu musel číst, a že s hodnocením + - *, i s komentářem skutečně souzním platí ale v každém případě.
S oplácením je potíž tehdy, když neexistují průniky, prostě pokud dostanu palec od někoho, kdo komentoval výlučně jen takové knihy, které jsem já nečetl.
Nesnažím se oplácet za každou cenu, a často ani hned. Mnohdy se k tomu dostávám až po několika měsících.
Jinak palce rozdávám docela rád. Předpokládám, že mohou přinášet radost.
Jeden čas jsem se dostal na poměr, kdy mnou udělené palce se blížily čtyřnásobku těch, které jsem dostal. Začal jsem tedy nakonec procházet mnou udělené palce v minulosti, a ty kraťounké, které měly podle mého názoru ke skutečnému komentáři daleko, jsem ty palce mazal.
Stále jsem někde téměř na trojnásobku, a tak se k tomu budu čas od času vracet.
Na druhé straně jsem se k oplácení už nedostal snad přes půl roku. Je to škoda. Když od někoho dostanu palec, přečtu si obvykle jeho komentáře, zejména se zaměřuji na knihy, které jsem četl. Rád si přečtu i jeho Kdo jsem. Někdy takto narazím na osoby, které v diskuzích nejsou vidět, ale píší zajímavé přínosné komentáře. Když mne opravdu zaujmou, začnu pročítat i ty, které se týkají knih které jsem nečetl. Často takto nacházím inspiraci. Knihu si dám do seznamu, a hledám je li v naší knihovně, a pokud není, najde-li se od autora třeba něco jiného.
V každém případě jsou pro mne palce přínosem, i když samozřejmě v některých případech mohou působit poněkud nejednoznačně.
TLDR: Ohodnoceni hodnoceni=palce nehraje (a nemelo by hrat) zadnout roli, protoze se na nej neda spolehonout. Palce nedavam z zadenho duvodu. Long version: Nejaky muj obecnejsi blabol, na zadane tema, ktery vyjadruje pouze muj nazor. Par palcu jsem dostal, ale az diky uvodnimu prispevku jsem poradne zjistil co vlastne znamenaji a ze se da hodnotit hodnoceni. Pro me palce nehraji zadnou roli. Stejne jako vetsina hodnoceni zde (ale to by asi bylo na jinou diskuzi o ucelu a smysluplnosti hodnoceni). Smysl ma pouze dobre vyargumentovane hodnoceni nebo hodnoceni od uzivatele, ktereho "znam" a muzu se na nej spolehnout. Mnozstvi palcu nehraje roli, protoze nevim, kdo je dal a proc. Palce tady jsou jako like na facebooku (resp. hodnoceni prispevku na socialich sitich obecne). A duvodu proc "likovat" je nepreberne mnostvi. Od knihu jsem cetl a souhlasim, pres knihu jsem necetl, ale prispevek mi prijde smysluplny, az po dostal jsem palec, dam palec (ze slusnosti. Abych si honil ego, bo ocekavam, ze dostanu dalsi palce. Chci nekoho zaujmout/potesit, uklikl jsem se) a co ja vim, co jeste. Jiste existuji studie socialnich siti a duvodu, proc lide "likuji"(strasne slovo) prispevky. Jiste tu bude nekdo, kdo je schopen doplnit dostupnou literaturu na dane tema.
Bohužel zdaleka vždy to nedodržuji.
Oceňuji, když komentář obsahuje v první větě celkový dojem který kniha ve čtenáři vyvolala.
V dalších řádcích obvykle uvítám nějakou, byť stručnou ochutnávku.
V poslední větě by měl čtenář stručně slovně zhodnotit svůj postoj ke knize.
Každý píšeme, a hodnotíme, komentáře podle vlastního schématu, a tak je to správné.
Tento text by komentující neměl měnit.
-
Pokud se ke komentáři z mnoha různých důvodů chce vrátit, je asi nejlepší, když odřádkuje, napíše dnešní datum a pod něj svůj komentář doplní o nová zjištění, či změněné postoje.
A teď si vemte co by nastalo, kdyby se u komentů dalo dávat i palce dolů. Antipalce. ????
Clint: Už dlouho lituji, že to nejde. Stejně jako bohužel nejde reagovat na příspěvky, jimž dám palec nahoru (či potenciálně dolů), a svoje hodnocení vysvětlit/doplnit. (Leda v diskusi, kterou stejně nikdo nečte.) Uvítala bych tuhle možnost pro případy, kdy je v komentáři nějaká vyslovená nepravda nebo desinterpretace. A takových komentářů je tu fůra.
Text příspěvku byl upraven 20.02.20 v 03:00
Když je v komentáři nepravda a vy dáte palec dolu, jak to ten na druhé straně pozná? Myslím, důvod, proč palec dolu. Bude tam tabulka a vy si vyberete, jaký máte důvod? Přestože to už teď lze řešit? Napsat do diskuse (kdo vyloženě lže ve svojich příspěvcích, myslím, že ho to stejně nebude zajímat) nebo napsat přímo jemu. Takhle se akorát zahltí záložka komentářů u knihy, protože si lidi na to budou odpovídat jako kdyby byly v diskusi. Ale jestli se něco takového zevede, olala...nelíbilo by se mi to, ale zároveň bych to ráda viděla. Já mám nepořádek a zahlcení ráda. Hlavně když jedu v zácpě mhd a koukám dolů na ty, co si mysleli, že tam budou dřív...
Jak to že nejde reagovat na příspěvky, kterým dáte palec nahoru? To samé. Vždy můžete napsat v rámci stejných možností jako v prvním případě :)
Možná neexistence palců dolů je prevence proti "hejtrům" nebo "trollům" nebo jak se to říká. A taky to možná chrání přispěvatele před nepříjemnými pocity, že jejich názor je kýmsi považován za špatný. Takhle může být maximálně ojedinělý. Navíc, ruku na srdce, kdo z nás je zvědavý na negativní kritiku svých názorů? Bohatě stačí, že se tu navážíme do práce autorů... A kdo z nás co kdy napsal?
Za mě, palec nahoru tu bohatě stačí. Tvoříme tím pozitivní skupinky podobně smýšlejících.
Hesonit: někde v diskusi je už déle vlákno, kde to bylo rozebírano ve velkém, ale neměla jsem štěstí s hledáním :(
Mě osobně se to stalo zatím jenom jednou. Reagovala jsem na komentář, ke kterému dal uživatel špatné hodnocení a vypsal i důvody proč. Všechno to byly věci, které nepochopil a proto snížil hodnocení. Kdybych mu dala palec dolu, co tím vyřeším? Jasně, v té diskusi si to nejspíš vůbec nepřečetl, ale já stůl měla čistej. Já všechno pochopila, knihu si užila a mojich pět hvězd bylo zasloužených ;)
Text příspěvku byl upraven 20.02.20 v 09:32
https://www.databazeknih.cz/search?in=forum&q=palec+dol
https://www.databazeknih.cz/search?in=forum&q=palce+dol
Hesonit: ne, ne, jednou hledat stačilo. Já to až tak moc vědět nepotřebuju, ať se občas taky trochu snaží ostatní ;) nebo ať je napsané znovu, to je taky pravda :)
Vložit příspěvek