Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Omlouvám se za zpomalenou reakci, jsem na telefonu :) než to vyťukam, trvá to ;)
slovo, které evokuje svitek ve spojení s pověrami a rituály a zmizením lidí, ... to vše se sešlo v mrazu a osamění - kde?
míst, kde se děj odehrává, má v čele monarchu...i když není situováno do Evropy, patří k ní.
Ať se to tady aspoň trošku pohne, tak budu tipovat naslepo - Thornleigh Hall?
ne, ještě připomenu to už skoro řeknu odpověď rovnou že vlastní jméno hlavní hrdinky připomene náboženský svitek. a není rodačka ani občanka území, kde se děj odehrává... ne všechny její příběhy se odehrávají právě tam, snad jen jeden, co vím.
Led v žilách? Yrsa Sigurðardóttir To místo je Grónsko? Vůbec neznám, jen střílím dle jména hrdinky...
jasně, je to správně, ale už jsem to jednou potvrzovala, ztratilo se to snad?
Hledáme instituci, která se přesouvá vlakem. Je místem souboje na život a na smrt, většina jejích zaměstnanců i návštěvníkům o tom nemá sebemenší tušení.
jen ještě dovysvětlím to, co v předchozím potvrzení bylo - hrdinka se jmenuje Tóra (název i pro nábožný svitek), děj se odehrává v Grónsku (sev. Amerika zeměpisně, Dánsko státoprávně)
Petass: Jaké místo tedy hledáme, když hledáme "instituci, která se přesouvá vlakem"?
Noční cirkus (Erin Morgenstern)
Text příspěvku byl upraven 17.02.18 v 12:40
Noční cirkus je název místa i knihy? pokud ano, tak už nic víc není třeba. V téhle hře se hledají název místa a knihy. žádnej autor.
Já vím, ale obvykle se to tu dodává... Jsem na telefonu a autora si nepamatuji. Teď ho nedohledám... Zadává Soukroma bez ohledu na to, zda autora doplní...
Text příspěvku byl upraven 17.02.18 v 12:35
HÁDANKA
Na jakém výsostně strategickém místě na opačné straně zeměkoule po první světové válce nějakou dobu patroloval dobrodruh (než se z něj stal hledaný uprchlík, který poté leccos zažil jak v Americe, tak Evropě) narozený v Čechách, působícím pod poangličtěným jménem.
Český autor tohoto téměř špionážního románu (od roku 1979 vyšel již potřetí) napsal spoustu dalších historických, dobrodružných knih i detektivek, povětšinou pod pseudonymem.
Vložit příspěvek