Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
těch bude asi v literatuře hodně, mne ale napadá jen Drogheda v Austrálii a Ptáci v trní (farma, po australsku stanice)
To jsou hodně slabé indicie... Například v knize "To by se zvěrolékaři stát nemělo" došlo k milostnému vzplanutí na Andersonovic farmě, z čehož nakonec byla svatba... anebo, anebo, anebo.
Mne napadla Margaret Mitchellová - farma Tara v Georgii /a Scarlett a Rhett /
Nora Roberts, Montana Sky - farma/ranč v Montaně, milostných vzplanutí tam bylo víc než dost :-)
Uznávám, slabé indicie. Film byl úspěšnější, než kniha, skvostné obsazení hlavních hrdinů.
Proboha, zase film! Máme hádat knihy a ke knihám by se měly vztahovat indicie.
Ulriška má pravdu, ale na Vzpomínky na Afriku jsem nějak nevzpomněla. Kniha mě neoslovila. Ale uznávám, chtěla jsem se těm mostům vyhnout a tím se to ztratilo v překladu.
Lenka27: neodpustím si - po tak dlouhém hádání a nedoplnění indicií - připomenout, že tedy zrovna Ptáci v trní by směle vyhověli/y i tomu "filmovému dovětku"
Ve kterém severském městě otevře patnáctiletý chlapec dopis od otce, který s ním tímto rozmlouvá přes bariéru času?
Ve které vesničce vyrůstal hrdina knihy, který vzpomíná na své mládí, první lásku, která se posléze stala černou ovcí rodiny. Čtenář sahá po knize už jen z důvodu, aby se dozvěděl, co znamená její název, který už na první pohled vypadá jako zkratka.
Text příspěvku byl upraven 12.09.18 v 21:23
Kdybych prozradila více ke jménu knihy, bylo by to úplně jasné. Nicméně název je složený ze zkratek. Ale teď už jsem toho řekla asi hodně.
Tak snad jen, že to není nejznámější dílo tohoto autora, nicméně útlá knížka má svůj půvab a jedná se o českého spisovatele.
V posledních dnech jsme tu měli dvakrát pomeranče, teď se obrátíme k ovoci nám mnohem bližšímu. V zemi, kde se nositelům tohoto ovoce také daří neskonale lépe než pomerančovníkům, odehrává se moderní thriller o nevěře, a to na adrese přesně citované v titulu knihy. Jenže snahou překladatelů se z toho stal trochu zmatek - celou adresu ponechali a ještě něco (na vysvětlenou?) přidali v češtině.
Takže na celou hádanku o místě a knize postačí jednoduše odpovědět titulem knihy.
Ještě doplním nápovědu ke knize: Nominována na cenu jedné z dýk pro napínavý žánr (cena nejen pojmenovaná ale sponzorovaná z odkazu významného autora se uděluje od téhož roku jako Magnesia Litera), a to v roce s nejmenším počtem nominací.
"Dystopický příběh kanadské okurky" mnozí pamatují, ale tentokrát hledáme ostrov (nebo ostrovy), kde se hrdinka nachomýtla k převratu a skončila ve vězení.
Vložit příspěvek