Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Nene, jedná se o jinou knihu. Ty ženy měly tajemství. Pokud by ho prozradily, šly by na smrt. A ne samy...
Já si tipnu jen dobu - konec 2. světové. Někoho ukrývaly před nacisty...
Peršanka - správně konec 2. světové, ukrývaly před nacisty - ale koho? To samy ještě ani přesně nevěděly :-)
Shrnutí:
Kniha podle skutečné události o osudu tří mladých žen z konce 2. světové války. Kde začal jejich boj o přežití?
Tak by to mohla být Osvětim a tato kniha:
https://www.databazeknih.cz/knihy/osvetimska-knihovnice-174557
Osvětim je správně, ale kniha je jiná. Nebudu už napínat, abychom se někam pohnuli.
Měla jsem na mysli knihu Narodili se, aby přežili. Je o třech mladých ženách, které v roce 1944 odvezli do Osvětimi. Všechny tři krátce před transportem otěhotněly, tuto skutečnost se jim však podařilo celou dobu tajit, jinak by hned po svém příjezdu do Osvětimi šly na smrt. Velmi doporučuji, není to zrovna hezké počtení, ale je to součást historie, kterou bychom si měli připomínat.
Peršanka zadává :-)
Díky, Kaspiy, velkorysé od tebe. Moje otázka - jméno města, plného lidí z celého světa. Někteří se nemají jak domluvit. Ale nevzdávají to, moc se snaží.
Jedna slavná postava nesmrtelného příběhu v proslaveném prohlášení vyzývá své druhy, aby nastoupili cestu domů. Kam konkrétně to bude? Doplňte citát: "Domů! Do .....! Do ......! Do prdele, jak je mi smutno!"
No, to se těším, až to někdo uhádne. Já nemám páru, ale zní to jak poručík Troník. Á, nestihla jsem...
Text příspěvku byl upraven 20.03.19 v 19:13
Peršanka and all.: - ještě doplním, co Ulriška opomněla: jde o dílo Dobytí Severního pólu od autorského tria: Svěrák + Smoljak + Cimrman
Pravdu máš, opomněla. Ale přišlo mi to nad slunce jasné, Peršanka mě z omylu vyvedla.
Jak se nazývá oblast, skutečná, ve které stojí mlýn, v němž nikdo nemele, neb se zde černé magii vyučuje?
Do mlýna přichází nebohý sirotek, který s místním pánem sehraje boj o život. Oblast, kde se toto dle vyprávění odehrálo, je historická, dnes rozdělena do tří států.
Vložit příspěvek