Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Aha. Knihu už nemám, tak jsem pátrala a pátrala ve veřejných zdrojích a pořád mi z toho vypadávaly Budějice, no nic. Hlavně že došel do cíle a nezašel si kolem nějakého pólu.
Neurochirurgovi byla nabídnuta důležitá práce zcela jiného charakteru - asi proto, že v té době na tom místě takovou profesi prostě neznali. Stejně jako knihtisk a kopírky.
To zní jako něco z Egypťana Sinuheta... Když prováděl "trepanaci lebky" či jak se to jmenuje...
Hledáme to místo, kde hlavní postava dostala tu tehdy důležitou práci. Obé je vlastně řečeno v titulu - práce i místo - nová kniha americké autorky.
Margaret Atwoodová - Alias Grace? Ale nesedí mi spousta indicií, asi proto, že na tu knihu zatím čekám.
Neurochirurgovi byla na druhém konci světa a v jiném čase nabídnuta důležitá práce zcela jiného charakteru - asi proto, že v té době na tom místě takovou profesi prostě neznali (natož aby ji vykonávala žena!). Stejně jako neznali knihtisk a kopírky.
Obé hledejte přímo v titulu - práci i místo.
Nová kniha americké autorky.
Určitě to byl knihtisk, ale je to fakt dost jinotaj, možná by nebylo od věci vyjádřit to pregnantněji.
Takže ještě jednou: správná odpověď je Siena = místo (město) a kniha = Písařka ze Sieny
Dva zamilovaní měli namířeno do Tater, dílem okamžitého nápadu se ocitli v jiném městě. Zajímá mě město a kniha.
Tak jelikož Lenka27 mlčí a já jsem si skoro jistá, že moje odpověď je správná, dovolím si pokračovat.
Jak se jmenuje město na hranici dvou států, blízko kterého narazilo letadlo do hory, těsně před Vánoci roku 1980? Havárii přežila holčička...
Doplním, že se jedná o francouzsko-švýcarskou hranici, a holčička dostala přezdívku, podle které se jmenuje knížka.
Knížku jsem nečetla, ale podle popisu jsem si vzpomněla na titul Vážka od Michela Bussi. Tak jsem googlila a jediné, co jsem našla, bylo, že letadlo se zřítilo na svahu hory Terrible. A že je to daleko od Montbéliardu. Je to hledané město?
Které místo propojí osudy tří žen, které mají všechny stejné tajemství? Pokud by ho vyzradily, trest nejvyšší by je neminul. Doba to byla krutá... Hledáme knihu podle skutečné události.
Jedná se o období, jehož začátek v těchto dnech připomínáme. A kniha se odehrává ke konci této doby.
Vložit příspěvek