Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Woodward, tá „hora“ je autorovo priezvisko.
Příjmení zase označuje krajinný útvar (zeměpisná hádanka!), který v jeho domovině (a zemi v hádance) ale spíš zveličují a označují jako horu (vysokou) – Reginald Hill.
Tak já teda zadám, jo? Ať zas nebloudíme. Žili byli tři velmi malí lidé, jeden líný nezdvořák, jedna šprtka a jeden s averzí k hygieně. Doma se nudili, i vydali se na cesty. Odkud vyrazili a kam dojeli?
Text příspěvku byl upraven 17.05.19 v 12:04
Naias, děkuji za vysvětlení. Na mě se holt musí pomalu a po lopatě. A lepší už to nebude.
jé, to se mi líbí, když se mluví ... o mé hádance, ale aby se to nezamluvilo, Peršanka má novou! "Odkud vyrazili a kam je dojeli" současně znamená knihu? Aby to bylo jasné mně.
No prosím, už je to jasné. Otázka zní - ze které obce do kterého města putovali ti tři? Všechno to začalo pácháním dobrých skutků
"No prosím, už je to jasné." Možná někomu je, ale mně není. Mně šlo o tu knihu, protože stále není zmíněna v zadání, ale to bych asi chtěla moc.
No, co bych tak ještě napsala... jde o knihu. Váží 952 gramů. Zde na databázi má několik stovek hodnocení. Je ilustrovaná. Výše popsaní cestovatelé nešli pěšky. Měli vůz, který jeden z nich získal opravdu nestandardně.
A jsme doma, tedy na cestě malíčků z Kvítečkova do Slunečního města - Neználek ve Slunečním městě
Jedno evropské místo se stalo svědkem události, která měla nebývalý dopad na literární svět - čtenáři dílem plakali a dílem se vztekali (autor v dohře této události asi prožil stejné pocity).
Jaké místo v jaké zemi to bylo a v jaké povídce se o celé události dočteme?
Napadá mě Poslední případ ze sbírky Vzpomínky na Sherlocka Holmese a tím místem jsou Reichenbašské vodopády.
Text příspěvku byl upraven 17.05.19 v 23:01
Skoro úplně správně: Poslední případ (vyšel hned v několika knihách dle zdejších záznamů) a Reichenbašské vodopády - ale chybí země (... a není to na Rýnu). Tak ještě doplň zemi.
Fotografka, kterou její povolání zavedlo do zahraničí, využila příležitosti, aby vypomohla dvěma kamarádům lékařům. Ti se pustili do bádání zcela mimo svůj obor. Z kterého města jim slečna fotografka přivezla důležitou indicii k řešení dávné literární záhady? Druhá část hádanky netradičně zahrnuje hned dvě knihy. V jedné z nich se píše o bádání dvou lékařů, tou druhou je román, který je k tomu bádání přivedl.
Raksa.A to jistě ví, jen jí ušetřím práci s doodpovědí: jak jde o Island, nemůže to být nic než Cesta do středu Země.
Tak teď mě poněkud zviklala svojí odpovědí, ale nechám tu tohle...
Vložit příspěvek