Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Jsou to Američani. Členové této zcela legální silové organizace si potrpí na hierarchii.
Není to tajná služba. Autor popsal prostředí jemu dobře známé, sám byl členem. Pokračoval tím v rodinné tradici, jeho otec i děd byli významnými funkcionáři. Přesné pojmenování té práce zatím vynechávám. Zato prozradím, že všichni jsou spřízněni v přímé linii s prezidentem Thomasem Jeffersonem.
ochranka prezidenta a tajná služba, to je jedna parta. mně spíš napadá, jestli tam neexistujou nějací "samovolně" organizovaní domobranci, ale nic konkrétního nevím.
woodward - lenže tajná služba nebude nosiť uniformy, v tom momente prestáva byť tajnou.
Peršanka - Jedinú vojenskú základňu poznám na Slovensku a to je Kuchyňa.
bamba - :))) takovou základnu taky znám, je plná nebezpečných zbraní a mou UNIFORMOU je zástěra, zeleno bíle pruhovaná, druhá je červenobíle pruhovaná, možná si pořídím i ŠEDOU.
Peršanka - to je skutočne obec na Záhorí a volá sa Kuchyňa a je tam, alebo bola vojenská letecká základňa! A asi pôjdem kľačať do kúta za vyzradenie štátneho tajomstva.
Po rozdelení republiky som prekladala návody na skladanie padákov, nejaké aj rozkazy z češtiny do slovenčiny - s veľkým gustom.
Text příspěvku byl upraven 14.05.19 v 13:02
Bamba: Proboha, ty umíš skládat padáky po slovensky? Zajistili ti osobní ochranu? To jsou strategické znalosti, neměla bys na ulici rozprávět s neznámými lidmi, ani když ti nabídnou cukrátko! :)
ano, člověk se strategickými znalostmi se hravě může ucházet o místo na NEJSTARŠÍ AMERICKÉ VOJENSKÉ ZÁKLADNĚ, fungující od roku 1778
West Point (pozn.: vojenská akademie, ne základna)
Šedá uniforma
kniha od: Lucian K. Truscott IV
Text příspěvku byl upraven 14.05.19 v 19:34
soukroma! Díky, díky, díky! Už jsem chtěla knížku sníst a pak napůl udávená vrazit hlavu do sudu plného dešťovky a utopit se... máš slovo :))
Peršanka: To by byla škoda...i když musím přiznat, že v průběhu času bych ti v něčem z toho vyjmenovaného docela chtěla pomoci sama ;-))) Měj rozum, tu knihu četlo 13 (přiznaných) čtenářů! Děsná fuška.
Takže za odměnu všem, co neumdleli (páč to bude, však víte...jak peříčko)...
zas si bamba vede svou do nové hádanky, tak ji musím posunout nakonec (naposled)
Text příspěvku byl upraven 14.05.19 v 19:35
woodward - ja som sa bavila - prekladala som to manželovi kolegyni a to som ešte domaľovávala nápisy na veľké plošné kresby. Neskutočná sranda - v podstate sa mi plnil sen mojej triednej - vojenská politická akadémia - tam som to mohla dotiahnuť na tvorcu násteniek. Tu som to dotiahla ešte ďalej, pri padákoch a rozkazoch.
Mimochodom stará mama dostala plus trest za to, že vedela, kde sa v Bratislave nachádza pošta. Možné vyzradenie štátneho tajomstva za 8+.
Peršanka - ja by som tvoj žart ocenila si o niečo viac, pokiaľ by som dnes večer nešila dve kuchynské zástery! Máš na ten sud dotáciu, je registrovaný a má partnera? /aby mu nebolo samému smutno/
HÁDANKA
Byla nebyla... Kam se poděla?
My ale přece víme, jak to tam vypadalo, než nastal soudný den.
woodward - cukríky mi nik nenúkal v poslednom období, ale naposledy som bola okoloidúcim požiadaná o ruku.
Vložit příspěvek