Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Je to Maigret a hospoda U Dauphina. Co s váma? Peršanka to naštípla, soukroma dorazila. Domluvíte se nějak, kdo bude podávat?
Děkuji pěkně. Když jste mi to zas tak pěkně určili, tu je jedna
HÁDANKA
Kde zazněla nebývale ostrá nadávka, navíc z úst pěkně oblečené mladé dámy s nezbytným nepřehlédnutelným kloboukem, když se nechala unést tamní oblíbenou sportovní událostí? Ryčně pronesený výrok měl povzbudit jednoho z účastníků klání, ale spíš skolil všechny v doslechu...
Já mám pocit, že tahle scéna z Ascottu je jenom ve filmu, ale ve hře Pygmalion to není, tam je myslím podobná scéna v salónu Higginsovy matky (ale bez dostihů).
Je to Ascot a jeho dostihy (My Fair Lady). K tomu ovšem česká wikipedie přisvědčuje, že se jednalo o šokující výrazivo ve hře na jevišti https://cs.wikipedia.org/wiki/Pygmalion_(divadeln%C3%AD_hra), nicméně přehled rozdílů mezi muzikálem a hrou https://sites.google.com/site/myfairladydramaturgy/pygmalion-and-george-bernard-shaw dostihy uvádí pouze ve filmovém zpracování.
Ale "Come on, Dover, move yer bloomin' arse!" se z mysli jen tak nevymaže ;-)
Ve hře jsou to tato slova:
"Walk? Not bloody likely!"
(This is the most famous line from the play, and, for many years after the play's debut, use of the word 'bloody' was known as a pygmalion).
Text příspěvku byl upraven 12.05.19 v 00:12
Na počátku je nepravděpodobná směsice jmen - pánové Brown, Jones a Smith se potkali na lodi směřující k ostrovu, kde je vždycky třeba mít se na pozoru před "prezidentovými strašidly", kterým místní dali přezdívku podle pohádkové postavičky strejčka s pytlem, co chytá neposlušné děti.
Stačí uhádnout jméno ostrova a název knihy.
Uvnitř mocné organizace došlo k úmrtí mladíka. Jeho tělo bylo nalezeno v jezeře, zdánlivě utopené. Jeho nejbližší nadřízený hodlá najít pachatele, i když mu vedení brání. Kde sídlí tato organizace?
:))))... i když po první třetině mám koutky trochu dolů; mladík byl před smrtí znásilněn, zjistilo se při ohledání...
No, po hokeji jak po vejprasku…
pokud jde o hádanku, záleží na tom, co je myšleno slovy "mocná organizace". Co takhle nějaký Švýcarsko? Curych nebo Ženeva...
Tak, konec, prohráli jsme, jdu na večeři a na pivo. Tak zatím... :)
Mocná a mocenská. Taková, která kvůli své podstatě nemohla připustit znásilnění ve svých řadách. Název knihy je dvouslovný. A ptám se na místo, kde se to stalo.
Napadla mě Yakuza, Kóbe. Knihu neznám. Četla jsem jinou z tohoto prostředí, tam šlo ale o znásilnění dívky.
Celý příběh se odehrává v zemi, která je obzvlášť hrdá na svá práva a svobody.
Vložit příspěvek