Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Jednoduchá otázka a vyčerpávající odpověď, cesta do města říchu a lásky. Předávám.
V jaké zemi se odehrává příběh české autorky, ve kterém popisuje pohled na život a tradice v dané zemi pohledem žen tří generací? Autentičnost prostředí dodávají i místní slangové výrazy.
Zůstaneme v odlehlých končinách a budeme hledat nevýznamnou zapomenutou železniční zastávku, kde jeden starý železničář připravuje pohřeb svého ještě staršího kolegy. A v tom jediném dni přežijeme s obyvateli toho vzdáleného místa hodně reálných i mystických příběhů.
Strejda Google našel toto: Čingiz Ajtmanov, Stanice Bouřná (Den delší než století).
Ano, stanice Bouřná v Sary-ozecké stepi, na které téměř žádné vlaky nestaví, ale hodně jich přes ní projet musí ...
"Pivo dodá síly..."
Na toto štěpné zvolání navazuje verš se zdravicí letící od města k městu. Od kterého města ke kterému městu?
fotbalová "Plzeň zdraví Díllí" --- vy jste hoši indičtí asi jedíní na světě, které ještě můžeme porazit....
Text příspěvku byl upraven 01.08.19 v 11:18
encyklopedie: to je hezký, jenže u téhle hry je třeba uhádnout i název díla.
..joj kamaráde woodwarde, tak to já nevím .......... musí někdo jiný
.....to se přece nedá zapomenout odkud to je! ....ale chci, aby si zadal někdo jiný ..... třeba ten, který má málo možností ..... trošku jsem jim napověděl....
hele, buď hraj, nebo ne. tyhle extrabuřty rozmarnýho staříka nikoho nebavěj.
.....důležité je, že mě to baví...... a hlavně mi vadí, že se tady vyskytují furt stejný jména ....
Text příspěvku byl upraven 01.08.19 v 12:59
Jára Cimrman by ti odpověděl :„Můžete s tím nesouhlasit, můžete se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat.“
Ó děkuji.
Ve které zemi rozvádějícího se malíře portrétů v noci budí cinkot rolničky?
Pro hádanou zemi je charakteristická konzumace jistého nápoje, jehož podávání je tradičním uměním a prvkem místní kultury, prolíná se v něm filosofie a estetika a jeho součástí je i obřad.
Náš hlavní hrdina, zmíněný portrétista má v oblibě spíš whiskey.
No to bude Japonsko a v něm Komturova smrt od Haruki Murakami (skloňovat si netroufám).
Děkuji a ptám se, kde bydlí srdečný a nekomplikovaný jedinec s láskou k jídlu? A hlavně k určité laskomině.
Vložit příspěvek