Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Ne ne, pořád vedle. Téhle knihy se prodaly desítky milionů výtisků... A ta komunita má vlastní jazyk, který pro ni autor vytvořil.
Vypadá, vypadá, ale není to ono! :-)
Nicméně autor hledané knihy je stejné národnosti jako Tolkien. Rozdíl je v tom, že tahle kniha se odehrává ve skutečném světě a přímo v Anglii. Dokonce i ten hledaný kopec opravdu existuje.
ale to přece budou králíci :-) knihu jsem nečetla a pořád se nechystám zadávat, tak se jistě někdo chytí vršku z kamení :-)))
Daleká cesta za domovem (Richard Adams) a Kamenitý vršek (Watership Down)?
Přesně tak, podle některých zdrojů jedna za 20 nejčtenějších knih světa s 50 miliony prodaných výtisků. U nás přitom docela neznámá věc. Ale to se asi změní až ve chvíli, kdy podle ní Hollywood natočí nějaký blockbuster...
Další hádanku vymýšlí Strapa.
Hledáme město, kde se nachází vyhlášená tančírna a pořádají se tu kurzy tanga.
Pocházeli z jedné krve, absolvovali stejnou univerzitu a přesto se nakonec rozejdou a jsou každý jiný. A já se ptám, ve kterém městě studovali? Technická univerzita je tu velmi známá, jedná z nejlepších v dané zemi, přesto si vybavíme tohle město v úplně jiné spojitosti.
Nejsou to stavitelé mostů? Z univerzity tam bylo málo, což mě mrzelo - německá univerzita to byla (jen malinko napovídám, neb nezadávám ;-)
Přihořívá, doufám že někdo doplní město a nezůstanu tu viset jak v sousedním vlákně.
V hádance se přesouváme na úplný začátek jiné historické série, která nám ukazuje životy rodin z různých zemí v průběhu cca 80 let v nedaleké minulosti. Místo, které hledáme, celou sérii otevírá a pochází z něj mimo jiné hrdinka, která po celý život bojovala např. za práva žen či homosexuálů.
Samozřejmě prosím i o knihu nebo název série a autora.
Nikdo nic? Tak napovím, že série se odehrává zejména v Británii, Německu, Rusku a Americe. Spolu s hlavními hrdiny sledujeme historické události z různých úhlů pohledu. Vše začíná v roce 1914 právě na hledaném místě. Tak kdepak to je?
Zní to zajímavě. Zatím jsem nic nevypátral, ale jsem zvědav, co se z toho vyvrbí.
Každá ze tří knih série má kolem 900 stran a musím říct, že jsem je přečetla jedním dechem. První díl se točí kolem první světové války, druhá pak probírá předválečná léta, průběh druhé světové a končí kolem roku 1950 a poslední sérii vévodí studená válka (tady napovídám už dost neb se to odráží i do názvu posledního dílu).
Tedy, až na pár odlišností mi to evokuje Lannyho Budda - ale není ženská a knih je to hromada...
to bude asi Follettovo Století, ale nečetla jsem, takže někdo si musí zaloužit zadání (pokud je to ono) tím, že dodá zdrojové místo děje
Nikdo nic? Tak poslední nápověda:
Hledané fiktivní městečko se nachází ve Walesu a vše se tam točí okolo těžby uhlí.
Vložit příspěvek