Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
V době, kdy se poznaly, měla každá přibližně dvouletou dcerku.
Jedna z žen byla brutálně zavražděna.
Text příspěvku byl upraven 14.09.22 v 07:33
Knížka vyšla v roce 2002. Autorka je Kanaďanka, svého času byla velmi oblíbená.
Tak teď najdeme velmi studený stát, ve kterém se odehrává děj všech knih s hlavní ženskou postavou.
Moc mě nenapadá bez menší nápovědy, tak zkusím:
Švédsko + Victoria Bergmanová
Autor má jenom jednu sérii, která se tam odehrává nebo víc a jde jenom o tu jednu konkrétní, která se v té zemi odehrává nebo se tam odehrávající všechny série, které má? :)
Text příspěvku byl upraven 15.09.22 v 15:39
Aljaška (USA) a Aleuťanky Kate Shugaková (titulní hrdinka a název série) a Dana Stabenow (autorka)
Gotický viktoriánský román se zdaleka nemusí odehrávat v Anglii, dokonce ani v Evropě - jeden z nových úspěšných příběhů tohoto žánru je situován do země Nového Světa, která nezažila ani gotiku ani vládu Viktorie.
Žánr i zemi román přiznává přímo ve svém titulu.
Čtení mám teprve v plánu, tak snad to napíšu správně, pokud to je ono...
El Triunfo, Mexiko ... Mexická gotika ... Silvia Moreno-Garcia
Super, nevěděla jsem, zda by stačilo jenom Mexiko, když je to takhle v názvu, do zítra něco vymyslím :)
Hledáme zemi, kam autorka umístila svůj společenský dystopický román. Jedná se reálnou zemi, z které autorka pochází, a odehrává se v ní i její druhá kniha.
Už je to den, tak si někdo tipněte, ať můžu dát nápovědu :) Protože až jí dostanete, moc možností z kterých hádat nezbyde. To stojí za to, ne? :)
Takže nápověda :)
Hledáme podobně chladnou zemi, jako nedávno, kam autorka umístila svůj společenský dystopický román. Jedná se reálnou zemi, z které autorka pochází, a proto děj knihy mohla situovat právě tam, protože když se stane něco špatného, tyhle útvary jsou odříznuté od světa. Odehrává se v ní i její druhá kniha, kde se zabývá druhou věcí, která je pro její zemi důležitá. Jsou to zatím její dvě vydané knihy.
"Ta druhá věc" (viz nápověda výše) je typická pro ostrovní zemi značně vzdálenou Islandu, a právě tam nás zavede mysteriózní horor oblíbeného spisovatele. Setkáme se v něm s namakanými místními borci, krutými božstvy, jejich obětmi, a také s jedním plavčíkem na Mississippi, který se literárně proslavil...
Vložit příspěvek