Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Nevím, zda někdo to město hledá, a já nápovědu píšu zbytečně. Ale...hledáme město, kam se přestěhovala pubertální dívka, jejímž údělem je zabíjet ty, jenž chodí ven jenom v noci. Jako chápeme, sluníčko velký špatný. A možná bude i konce světa, ale to to není podstatné. Stačí během toho vypadat hezky...
To se ví, že i bez připomenutí (tj. furt) "se hledá" odpověď. Nicméně zrovna tenhle žánr mne míjí velikým obloukem a ve všech zabíječkách upírů se tedy opravdu nevyznám...
Ale zato ocením písmeno vedle, ať nám to na šibenici sviští i o víkendu!
A co si zkusit dát do vyhledávání to, co už je vylušteno a víme, koho hledáme, soukroma? Třeba se se potom najde i místo ;)
(děkuji za radu, to by mne vážně nenapadlo..., ostatně vyluštěno není nic, zatím jsem reagovala sama, indicií pramálo, zejména bez orientace v anti-upírkách)
Text příspěvku byl upraven 25.02.23 v 10:50
Ne, vážně fakt to pomůže. To byla nápověda, protože v české anotaci to zmíněné není...ale v jiných knihách o hrdince jo :)
Jste na dobré cestě soukroma. Máte ve svém prvním příspěvku část názvu knihy, tak se vás jenom snažím popostrčit...proto mi přijde zbytečné psát další nápovědu.
Text příspěvku byl upraven 25.02.23 v 10:57
Ano...předávám :)
(Ty zabijačky upírů, kam jsem nápovědou směřovala skutečně vedou k určení postavy, protože u nás vyšla kniha "Buffy, zabíječka upírů"., jejíž bydliště jsme hledali. Stačilo dát do vyhledávání...)
Hledáme americké maloměsto, jehož poklidnou atmosféru rozdmýchají tři ženštiny nadané zvláštními schopnostmi a jejich společný tajemný milenec.
Byly doby, kdy si žena s nemanželským dítětem vysloužila nejen opovržení okolí, ale rovnou legální trest. Kde se odehrál příběh, kdy si hrdinka vytrpěla pár hodin na pranýři a natrvalo získala viditelný cejch?
Kde žije vdavekchtivá dívka, která sice řekne ano vysněnému ženichovi, ale štěsťí ji s ním nečeká?
Hledáme městečko, v němž dotyčná už bojuje s časem, aby se vyvarovala staropanenství.
Ve kterém městě (městské části) vyrůstal nadaný malíř, kterého kvůli jeho dílu zatratila jeho komunita?
Ve kterém městě (městské části) vyrůstal nadaný malíř, kterého kvůli jeho dílu zatratila jeho židovská rodina a komunita?
Ve kterém americkém městě (městské části) vyrůstal nadaný malíř, kterého kvůli jeho dílu zatratila jeho židovská rodina a komunita?
To by mohl být Brooklyn (část New Yorku) a ten nadaný malíř byl zřejmě Ašer Lev.
Pro čtenáře, kteří neznají knihy Chaima Potoka, doplňuji, že jde o místo děje knihy Jmenuji se Ašer Lev (+ pokračování příběhu je v knize Dar Ašera Leva).
Vložit příspěvek