Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Děkuji, i když jsem to tedy úplně nedotáhla.
A vrátím se oklikou k pochutinám, konkrétně jednomu oblíbenému nápoji, který se jeho autor vydal produkovat do země, která holduje trochu jinému moku...
Text příspěvku byl upraven 19.03.23 v 21:55
Hledáme větrné město, kde se odehrává detektivní příběh z 30. let s fantasy nádechem...
Město je správně :)
Teď už jenom najít knihu v sérii o dvou dílech v hlavní roli s elfím detektivem, který bojuje s mafiány kouzelnou hůlkou místo kvéru v kulisách 30. let...
Žhavé olovo, chladné železo?
Na tu jsem včera narazila a zavrhla ji, prosím jak je to s tím větrem?
Jestli je to ona, přenechávám zadávání m.gray, uhádla Chicago!
m.gray: jelikož máš město, beru to jako skoro uhodnuté, takže napíšu: všechno z toho je v anotaci, najdeš to snadno v googlu :)
Než jsem to dopsala, kvůli aktualizaci, nevšimla jsem si, že jahynek doručila i název knihy.
Takže se shodneme na tom, že m.gray může zadávat :)
Chicagu se tak říká kvůli tomu, že tam hodně fouká od Michiganského jezera.
Text příspěvku byl upraven 23.03.23 v 08:35
V tomto měsíci uplynulo čtyřicet let od události, kdy bylo šedesát šest československých občanů uneseno a poté tři měsíce hnáno pěšky divočinou za nepředstavitelných podmínek. Jeden z nich cestu zaplatil životem.
Ve které zemi k tomu došlo?
Kterákoliv knížka, která se událostí zabývá.
Ano. Tento autor byl dokonce přímým účastníkem pochodu.
Jinak mohu doporučit Šok, Angolská anabáze, Angolský pochod smrti.
Pokračuje Jahýnek.
fiktivní Lincoln International, v reálném větrném městě - Haileyho Letiště
Obrana jakého světového centra ve své době je námětem barvitého románu z pera oblíbeného seveřana?
...Tu mocnou metropoli na konci středověku neubránili. A to byl definitivní zánik jedné velké říše s výrazným dopadem i na celou Evropu.
Teď budeme hledat vesnici v jižních Čechách, kde v rodinném zámečku dožila poslední příslušnice jednoho šlechtického rodu. Byla známá tím, že se ráda věnovala jednomu sportu .
Vložit příspěvek