Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Sestra napsala vzpomínkovou knihu o svých slavných bratřích. Hledáme město, ve kterém sourozenci prožili dětství.
Vybavila se mi Margo Durrellová. Než se přestěhovali na Korfu, prý žili v Indii a v Anglii. Je hledaným městem "Upper Norwood, Crystal Palace, South London"?
Napadá mě kniha Heleny Čapkové "Moji milí bratři" a místo by mohlo být Úpice nebo eventuálně Malé Svatoňovice
Text příspěvku byl upraven 01.06.23 v 17:17
Místo je častým námětem nejen literárních děl. Žil v něm také poměrně kontroverzní autor, jenž jedno své dílo věnoval svému příteli ve vysokém společenském postavení.
a hledáme knihu, která se v tom místě odehrává (nerozumím totiž přesně zadání - příliš mnoho proměnných a tento otazník navrch)?
V díle je místu také věnováno něco textu, ale jinak to není zdaleka jediné místo, o kterém dílo pojednává. Navíc musíte zabrousit do vzdálenější minulosti, takže některá zmiňovaná místa už dnes neexistují případně existují v jiné podobě a pod jiným názvem. Ostatní místa však pro zadání nejsou důležitá.
Text příspěvku byl upraven 04.06.23 v 12:46
pořád v tom nemám jasno: někdo z antických autorů pohybujících se třeba pod Vesuvem (Pompeje, Baie, Herculaneum)?
Až tak daleko do minulosti jsem nemyslela. Místo bylo v určité době centrem umění a vzdělanosti, ale jedná se o nějaké to století a ne celá tisíciletí. Dílo, které mám na mysli je spíše určitým návodem a autor ho svému vznešenému příteli adresoval s jistým záměrem.
Doba října 79 n.l. - napoví nejen hledané místo, ale rovnou celý titul hledané knihy.
Místo v horách, kde se prý slétaly čarodějnice a prováděly tam své nekalé rejdy.
Česká spisovatelka, scénáristka a publicistka se zamilovala do jihoasijského státu. Jeho jméno i vyjádření vztahu jsou názvem knihy.
V hledaném městě se nacházel na konci 19. století největší hřbitov s půl milionem pohřbených; tam a tehdy se odehrává hledaný příběh.
Vložit příspěvek