Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
asi vím ságu (Vystěhovalci od Moberga), ale nemohu se dopídit tázaného jména (ani domu, ani rodné vesnice)
Ano, pozdě jsem si uvědomila, že název asi nepůjde dohledat, pokud někdo knihu nemá doma. Omlouvám se a uznávám , román i autor je správně.
Rodná vesnice Kristiny byla Duvemala, v Americe potom Nová Duvemala.
Na jakém náměstí žije neměnící se originál, zatímco stárne jeho podobizna?
Kde se odehrávají příhody dvou dětí v knize českého autora, který je už bezmála sto let po smrti.
Ano, jedná se o Hanýžku a Martínka. Nicméně jsem doufala, že zazní i název vsi, kde se příhody dětí odehrávají.
Hledáme velkou řeku a městečko na jejím břehu, které bylo domovem dvou známých výtečníků.
Městečko Haniball, řeka Mississippi a Dobrodružství Toma Sawyera a Huckleberyho Finna?
Městečko se jmenuje St. Petersburg. Ale slovo přenechám Kaspiy, když uhodla knihu.
Text příspěvku byl upraven 06.01.24 v 08:53
Aha :-) Děkuju za přenechání slova a zadávám:
Novinka, samostatná kniha, od autora detektivních sérií. Tentokrát děj začíná v Anglii, ale hlavní hrdinka se přesouvá na místo v zemi, kterou známe jako dovolenkovou destinaci. Prosím o jméno ostrova, kde má hrdinka víkendový dům.
Onen autor má na svém kontě tři série - dvě detektivní a jednu pro ženy. Hádaná kniha ale nespadá do žádné série a je to loňská novinka.
Tak já napíšu: Tišina, byť to je místo ne ostrov, ale kdo ví, třeba si to tam tak pojmenoval celé...
Je to fajn oslí můstek k názvu knihy. A třeba za odvahu dostaneme nápovědu :)
Vložit příspěvek