Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Hm, asi to tu nikdo nečetl. Kanadská autorka žijící v Torontu obdržela v roce 2014 cenu Romance Writers of America's RITA Award za jinou knihu.
autorku jsem našla, Susanna Kearsley, ale ani anotace jejích knih mi nenapověděly
Tak tipuju Mariana, ale z anotace není místo jasné:
Příběh soudobé mladé ženy, která se odstěhuje z Londýna do starého selského domu, který jí v dětství učaroval. Prostřednictvím dívky Mariany, která v domě kdysi žila, se vrací do dávné minulosti a prožívá její strádání, ale i lásku na pozadí událostí v Anglii 17. století.
Autorka i kniha jsou správně. Místo v a anotaci zmíněno je, ale u novějšího vydání.
V jaké přímořské vesničce se odehrává nová detektivní série, v níž hlavní hrdina se jmenuje stejně, jako v té zemi známý spisovatel?
Velký Fritz rád dlel v bezstarostném zámku v městečku poblíž hlavního města své říše. A tam také zavítal v rámci trilogie německého autora historických (napínavých) románů jeho hlavní hrdina, břichomluvec. Kam to a v jaké sérii?
Ve které ulici stála studentská ubytovna, v níž se studentům začaly ztrácet různé věci, i takové, které neměly téměř žádnou hodnotu?
Slavný ústav pro choromyslné v západní metropoli se stal dějištěm duchařského historického románu.
Neznám, tak zkusím střelit: Paříž, Bál šílených žen?
Text příspěvku byl upraven 21.12.23 v 09:47
Mladá novomanželka zakoupila starší dům v přímořském městečku. Brzy získala pocit, že ten dům vlastně zná a že se tam přihodilo něco zlého.
Hledáme městečko, případně i název domu.
/telepatie - tuhle knížku jsem chtěla při nejbližší příležitosti zadat/
dům Na Úbočí, Anglie - Zapomenutá vražda (Christie)
Na předměstí jakého velkoměsta (pojmenovaného po prezidentovi USA) se odehrává hrůzný příběh mladistvé pyromanky?
... Titul nenechává nikoho na pochybách, že půjde hlavně o hoření.
Vyšlo v edici Světová knihovna Odeon.
Vložit příspěvek