Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
aneb Smrt a slavné zmrtvýchvstání Jeana Jacquesa Rousseaua
ano, ten podtitul se mi hodně líbí
Rukapáně= Městečko na dlani
/nepřestává mne udivovat, že zrovna Drda a zrovna v té hrozné době použil takovéto ne-ateistické toponymum/
Tak když už jsem přičinila poznámku k předchozímu autorovi, tak ve své době byl jedna ruka s jiným autorem, dokonce si vysloužili společnou přezdívku. Kdepak ten druhý spustil poplach?
U jedné vesnice se nachází rybník a taky les. V rybníku i v lese bydlí strašidla. Jakpak se vesnička jmenuje?
(soukroma, ještě dodatek k Drdovi - až v noci mě napadlo, že městečko se vlastně jmenuje Rukapáň :-) )
jo, tohle komunisti uměli, tomu dali, tomu nic, a tady jeden vyklouzl jen o písmeno ;(, prostě "drzáč"
Nevím, jak můžou komunisti za to, že jsme obě udělaly chybu :-))
No, nic...
Hledáme místo, kde se kdysi dávno stala tragédie a kam se přestěhovala hrdinka knihy, protože prostě musela. Ten dům si vybrala už jako malá holčička, když ho spatřila poprvé.
Bratr hrdinky, jakožto jmenovec zavražděného arcibiskupa prohlášeného za svatého, se stal duchovním a převzal prebendu nedaleko od místa, kde se usadila jeho sestra.
Hrdinka postupně odhaluje historii domu a osud jedné dávné obyvatelky domu.
V daném příběhu se prolínají dvě časová období a spojuje je právě dům, který v dospělosti hrdinka koupila z dědictví po tetě.
Jj, přesně tak se hrdinčin bratr jmenuje. Teď už jen najít správnou knihu a tím i místo. ;-)
Text příspěvku byl upraven 15.12.23 v 14:09
Hypatia1010: už se s tím moříme celý týden, takže dosavadní nápovědy prostě pořád nestačí...
Vložit příspěvek