Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Ve které pražské ulici bydlel malíř pokojů se svou manželkou a dcerou na vdávání, která měla nápadníka, hodného, ale trochu popletu?
Kde strávil sedm let svého raného mládí pražský rodák, který se o tomto období letmo zmiňuje i ve svém životopise? Z hledané země si přivezl i manželku.
Ve kterém městě se nachází zoologická zahrada, založená v roce 2011, která po čtyřech letech zkrachovala? Našel se ale nový majitel, který zoo postavil na nohy a napsal o tom knihu.
tak to jsem si se zájmem dohledala:
Noční život v ZOO Tábor: aneb jak surikata Máňa poznává své kamarády
(Evžen Korec)
Nebude to skôr anglicky Dartmoor a kniha Kúpili sme ZOO (Benjamin Mee)?
Text příspěvku byl upraven 27.11.23 v 20:59
Soukroma má pravdu, je to Tábor. (Jak jsem zachránil ZOO v Táboře, E. Korec.)
Ale netrefila jsem knihu ;-( Ovšem když už je řeč o ZOO, kde si splnil svůj sen a zbudoval svojí vlastní ZOO asi nejznámější autor knih o zvířatech, a nejen o nich? Kniha o souvisejících (závěrečných) peripetiích ovšem podle titulu zní spíše jako nějaká pohádka...
kniha je správně, ale ostrov ne - už jsem musela i opravit v anotaci, kterou někdo vkládal zřejmě "po svém", a špatně
u těch známých zoologů ještě chvilku zůstaneme: kam cestoval (a hned dvakrát) náš o něco méně známý zoolog a své zážitky popsal v knize, která svým názvem napodobuje slavný film o výzkumné výpravě čtyř chlapců.
Tak do třetice: Kam se vydal světoznámý zoolog, nikoli ještě zdaleka emeritní, na svou první mladickou výpravu, a to jen o několik let později než jeho krajan Durrell? Je to i jeho první kniha, ale u nás si o této a podobných dalších výpravách můžeme počíst v knize vydané vloni.
Zkusím: David Attenborough, Výpravy do divočiny? V anotaci se píše o cestách do Indonésie, Guayany a Paraguaye.
Vložit příspěvek