Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Hledá se město, kde mají na policejní stanici ve skladu jednu hóódně zajímavou věc už hóódně dlouho...
Hledá se město, kde mají na policejní stanici ve skladu jednu hóódně zajímavou věc už hóódně dlouho...takový jedno hóódně nebezpečný autíčko...
Trochu jsem googlila a našla jsem od Kinga Z Buicku 8, městečko Statler. Je to ono?
Na jakém souostroví se odehrává příběh o přesunu původních obyvatel na pevninu (no pevninu, prostě na další ostrov...) z 30. let minulého století?
Hledáme název souostroví, kde byla do roku 1930 separovaná část obyvatel jedné evropské velmoci. Celkem se jednalo o 36 osob. Hospodařili, chovali ovce, vlnu zpracovávali na tvíd, který prodávali na "pevninu". Neměli v té době ani možnost volit, protože nebylo jak. V roce 1930 je převezli z ostrova a začlenili je do společnosti. V hledané knize jsou tyto události začleněny do tak trochu i milostného příběhu.
Nikdo nic? Napovím, že hledané souostroví se nachází ve Velké Británii. I autorka knihy je Britka :-)
Vypadá to zajímavě, tu Británii jsem předpokládala, ale na knížku a místo pořád nemůžu přijít.
(To jenom aby to nevypadalo, že se nikdo nesnaží:)
Poslední nápověda, nebudu vás trápit: pokud stále nevíte, tak jukněte do mých knih "Chystám se číst" :-)
V kterém americkém městě a v které knize žije nedoceněný intelektuál, který dělí svůj čas mezi sepisování díla o zpustlosti moderní doby a hádky se svou matkou, se kterou stále žije?
Na kterém místě se odehrává příběh kombinující nejen zmatenost srdce a sílu lidského odhodlání, s jednou přírodní katastrofou, nebýt které, tak by paradoxně v minulosti hledané město vůbec nevniklo...
Zkuste si popřemýšlet, který ostrov vznikl na základě vulkanické činnosti...
Takových je - třeba Island, Havajské ostrovy atd.
Text příspěvku byl upraven 24.11.23 v 09:33
Přesně tak, třeba Island :) tak teď už najít ten zbytek. Hledáme knihu, kde děj skvěle spojuje vědu a literaturu, nabízí zamyšlení nad morálními i praktickými otázkami, jak jako lidé přežít ve vztazích a jak čelit přírodním živlům.
Poloostrov Reykjanes v knize Ohně: Láska a jiné katastrofy od autorky Sigríður Hagalín Björnsdóttir?
Tak, a teď abych se zamyslela nad novou hádankou ;-)
To mi bude chvilku trvat, ale do večera to snad zvládnu.
Myslím, že to bude jednoduché: místo, kam se přestěhoval s rodiči jeden skoro geniální kluk, když se změnila politická situace.
Vložit příspěvek