Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Středočeské město, kde se také vraždí jak v hororu. Autorka těží ze znalosti prostředí.
Příbram - Tereza Bartošová, knihu nevím konkrétně, ale myslím, že by to mohla být Dceřina kletba
Historické městečko, kam se přestěhovala hrdinka se svou matkou, aby zde začaly nový život.
Hrdinka má zvláštní schopnost, kterou uplatňuje ve svém novém povolání.
Hrdinka byla nespravedlivě odsouzená za něco, co udělal její bývalý přítel. Díky obnovení procesu byla dodatečně zproštěna viny. Nespravedlivý trest a pobyt ve vězení ji však traumatizoval natolik, že se nedokáže vrátit ke svému původnímu povolání zpěvačky.
Nyní s matkou v městečku, kam se přestěhovaly provozují obchod se starožitnostmi.
Kdepak se nachází krámek, ve kterém nepoctivý obchodník okrádá své zákazníky?
těch bude hodně, ale jeden náš prvorepublikový:
Poplach v Kovářské uličce
Václav Řezáč
Svobodná paní, mecenáška a milovnice výtvarného i slovesného umění a cestování za kulturou, se narodila na panství, kde později hostila mnohé významné osobnosti evropského kulturního života. Nicméně koncem druhé světové války jej zabrali nacisté a následně dílo zkázy dokonali záhy po válce komunisté. U toho ale už nebyla, zemřela v anglickém exilu.
O jaký zámek jde a v jaké knize se o této dámě a smutném konci místa stejně jako kulturním úpadku doby hovoří?
Vrchotovy Janovice - Sidonie Nádherná a konec střední Evropy od Aleny Wagnerové. Mimochodem mám ji v seznamu "chci si koupit"
Text příspěvku byl upraven 05.04.24 v 18:03
je to tak, a já jsem nově pořízenou zase dala do bazaru, neb jsem si neuvědomila, že to není nový titul, pouze nové vydání knihy, kterou jsem už četla :()
Tahle malá anglická ves se může pyšnit jako místo pobytu hned několika slavných osobností
Text příspěvku byl upraven 05.04.24 v 18:55
Na první pohled slunné město, ale pod povrchem je to samý noir. Vyšetřuje detektiv pojmenovaný po slavném malíři.
Několik dní tady moc nebudu, tak jsem to schválně zadala hodně snadné. Nebo ne? Každý to místo zná:-)
Vložit příspěvek