Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Desetiletý kluk získal jakousi zapomenutou knihu neznámého autora a pátrání rozehraje dramatický příběh plný vášně, napětí, zločinů, lásky i zášti. To vše se odehrává v jedné evropské metropoli - jak se jmenuje?
P.S. Svoji předchozí odpověď jsem nesmazala, přesto se v diskuzi uvádí, že prý jsem svůj příspěvek odstranila. Není tomu tak - DK (opět) nemluví pravdu.
Pokud se i tento můj příspěvek zobrazí dvakrát anebo nezobrazí vůbec, chyba nebude ve vašem přijímači, ale psát si o "technickou pomoc" považuji za marné.
Stockholmský finančník se rozhodne odejít z velkoměsta a přestěhuje se do malé přímořské vesničky. A co čert nechtěl, vraždí se tam o sto šest. Ještě že vesničku má na starosti sličná policistka, se kterou si jsou víc než blízcí.
Prosím o jméno vesnice a jakoukoliv knihu ze této série.
Přidávám nápovědu:
Stockholmský finančník se rozhodne odejít z velkoměsta a přestěhuje se do malé přímořské vesničky. A co čert nechtěl, vraždí se tam o sto šest. Ještě že vesničku má na starosti sličná policistka, se kterou si jsou víc než blízcí.
Onen finančník má stejné jméno jako známý spisovatel dané země.
Prosím o jméno vesnice a jakoukoliv knihu ze této série.
Text příspěvku byl upraven 03.05.24 v 10:17
Hledáme město, které bylo domovem jedné rodiny až do převratu . Po něm byla rodina navždy rozdělena.
Je to Listopád a je to Meziříčí, v románě nazývané jen takto jednoslovně.
Děkuji a předávám.
V jakém městečku u protinožců dojde k vraždě, kterou vyšetřuje policista, jenž byl kamarádem zavražděného a přijel na jeho pohřeb? Celou dobu sužuje ono místo jistá nepřízeň počasí.
Hledáme místo a první díl detektivní série.
Náš světoznámý a v mnohém první (byť sám) dobrodruh se na svých mnoha cestách potkal také s jednou světicí. A to dokonce rovnou už v titulu.
Pašerák a převaděč, který ovládl rozsáhlé a významné přírodní území, byl králem ...... ?
Vložit příspěvek