Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Ve které pošumavské obci hledal soudní sluha tak svědomitě adresáta dopisu, až to málem zaplatil životem?
Vesnice byla rozlehlá, adresa na obsílce nepřesná a hodně obyvatel bylo příbuzných a mělo stejné jméno.
snad dohledáno:
Odysea soudního sluhy a jiné povídky z Podlesí
Karel Klostermann
V jaké zemi se na pozadí dlouhatánského detektivního pátrání po celém světě potvrdily dva postřehy týkající se koček?
Jejda, být to v dětském vlákně, odpověď by byla natošup! A to jsou tady i stejní hadači!? Předpokládám, že všichni vědí, o jakou pohádku jde. Jen zjistit v prvním odstavci, v jaké zemi příběh začíná (a je k dispozici on-line..., takže žádné výmluvy, jinak to tu bude dál stát).
ještě se vloudím s drobnou opravou výše (teď mi to padlo do oka):
není to země Taškarů, anýbrž Taškářů
(přečetla jsem si odpověď "filtračně", dneska si každý s diakritikou tak zahrává, že mozek si automaticky doplní, i co oči ve skutečnosi v textu nevidí)
Jé, chybička se vloudila :-)
HÁDANKA
Zůstaneme u dětských příběhů. Do jaké vesničky cestuje malý chlapec z města za svými prarodiči, kde prožije spoustu dobrodružství?
Tak ještě jedna dětská:
V jakém zámku byl dětský domov, ve kterém žila parta Indiánů?
nechci být za rýpala, sama jsem to asi nešťastně odstartovala, mea culpa, ale toto je dospělácké téma - dětské knihy mají své zvláštní bohaté vlákno...
Aha, měla jsem za to, že tu hádáme zeměpisná místa bez ohledu na žánr knihy :-)
Tak jdem na dospěláky.
HÁDANKA
Podle jakého opeřence se jmenuje sídlo, ve kterém žije hlavní postava již klasického románu. Onen nájemce naslouchá vyprávění příběhu rodin z tohoto a sousedního sídla.
/Kaspiy: omlouvám se, omezeno to samozřejmě není, dětský žánr jsem sem navíc tentokráte výjimečně vnesla já, ale když následuje x-tá hádanka z dětské knihy za sebou a vedle je výslovně hádankářské vlákno pro dětskou literaturu, tak jsem prostě zatoužila po ne-dětském žánru. Soukromý zájem. A teď můžu dumat, díky ... /
Vložit příspěvek