Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Myslím že Londýn, Salon Eliott.
Byl to kdysi pěkný seriál, díky za připomenutí.
Městečko je často zmiňované v knihách jednoho autora detektivek. Je centrem dostihového sportu, sídlem koňských stájí, nejlepších trenérů a žokejů .
Felix Francis - syn Dicka Francise, mám doma všechny jejich knihy a už se těším na další.
Křestní jméno komisaře je mužským ekvivalentem ženského jména, jehož svátek se u nás slaví 12.prosince.
Komisař má krásný byt (tedy podle popisu v knize) s výhledem na katedrálu.
Omlouvám se za dřívější mystifikaci, tyto knihy nejsou trilogií, to pouze v češtině v vyšly 3 díly. Dílů už je 11.
Teprve ve třetím díle dopadnou únosce dítěte, ze kterého se překvapivě vyklube žena.
No tak jsem zapátrala v sériích se jménem Simon dle nápovědy. A vyšel mi detektiv Simon Serrailler a městečko Lafferton. Je to ono?
Zůstaneme u anglických detektivních sérií.
Fešný detektiv přijíždí za přítelem do domova pro invalidy. A zrovna tam řádí vrah. Detektiv se zapojí do vyšetřování a nakonec se sám málem stane vrahovou poslední obětí.
Podle knihy je natočen seriál, no už trochu starší. Hledáme město a název onoho místa.
Pokud budete hledat v anglických sériích, třeba uspějete hned ze začátku dle abecedy :-)
Jak se jmenuje ostrov v dětské knize anglického autora, o nějž dvě rodiny sourozenců spolu bojují?
Vložit příspěvek