Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
to jsem si musela dohledat ;)
Ealing - The Trams - Agatha Christie ve věku 11 let
Super, je to tak. Já jsem o tom četla v jejím životopise. Prosím, máte slovo:
V Guatemale, mezi chudičkými potomky Mayů, se u velkého jezera a ve stínu aktivní sopky nachází barvitý, ale trochu omšelý hotel. Ovšem jak i název zdejšího městečka napovídá, nepůsobí depresi, nýbrž skýtá mnohým to podstatné do budoucna.
...to jezero se jmenuje La Paz a sopka El Fuego, takže i pro "no-hispanohablantes" by nemuselo být těžké odhadnout, co drží většinou většinu z nás nad vodou, co nikdy neumírá...
...Kniha je nová, vyšla letos v září (JOTA), a jedná se o druhou přeloženou knihu od americké autorky u nás.
Odkud a kam letělo letadlo, na jehož palubě se cestující i posádka otrávili jídlem?
Z Winnipegu do Vancouveru. Kniha Arthura Haileyho s názvem Let do nebezpečí.
Jak se jmenovala městská část, kam chodívali hlavní hrdinové jedné známé české série knih sbírat tenisové míčky?
Tak jedná se o Rychlé šípy. Ale kam chodili sbírat míčky, netuším a nedaří se mi to najít. Co třeba Vyšehrad?
doplnila jsem spontánní odpověď Kaspiy dohledaným místem - ta nechť právoplatně zadává ;)
No jo, Dvorce, to se mi z hlavy vykouřilo
Hádanka:
Kde se odehrává poslední díl detektivní trilogie australské autorky?
Jane Harper, Vyhnanci? V anotaci se uvádí jen jihoaustralská vinařská oblast, žádné konkrétní místo.
Vložit příspěvek