Jak máte seřazené knihy doma ve své knihovně?

DISKUZE » Volná diskuze

newtory
newtory 21.06.2020 v 19:59

Mňa dosť hnevajú rozmerovo "atypické" knihy.
Asi pred cca 25-timi rokmi (revolučná etapa života) som jednu dokonca nechal "skrátiť" na dĺžku, pretože nikam nepasovala. Ale skrátením z nej nič nechýbalo, ani z textu, ani z grafickej úpravy.
P.S. Titul som už zabudol.

woodward
woodward 21.06.2020 v 20:17

"Nechal" zkrátit? Kde zkracujou knihy? :-o

newtory
newtory 21.06.2020 v 20:55

V kníhviazačstve, urobili jej obriezku.

PanPredseda
PanPredseda 22.06.2020 v 10:23

Aneb jak se z Bible stala Tóra... ;-)

knihomolka62
knihomolka62 02.07.2020 v 21:40

Moje knihovna v obýváku je jakž takž srovnaná, no řekněme. Ale na schodišti máme takový výklenek, v něm luxfery , nevypadalo to pěkně a tak mi tam manžel dal poličky. Do nich jsem nacpala všechno co se v baráku / po rodičích/ nasbíralo a nikam se nehodilo, dala jsem to tam jak mi to padlo do ruky, že to časem porovnám. No zůstalo to tak, takže když jdu někdy do podkroví, s úsměvem pozoruju jak se k sobě má Švejk s Babičkou, Gabra a Málinka s Máchovým Májem, Zdena Frýbová s Vernem, Sextánka s Jak chutná moc. Taková všehochuť a já prostě ty knížky miluju a musím je mít na očích.

Ema16
Ema16 04.07.2021 v 14:36

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

Nermal
Nermal 22.10.2024 v 12:04

Při návštěvě antikvariátu jsem narazil na muže, který kupoval asi za 3000 Kč staré knihy v kožené vazbě. Dali jsme se do řeči a ukázalo se, že to chce mít v knihovně jako dekoraci k vybavení nábytkem a záclonám, čili kupoval lacinější kousky, aby jich bylo víc a aby byly zhruba stejně vysoké. Vše to řídila ze zákulisí jeho žena.
Později jsem si pak všiml, že na Knihobotu prodávají sady knih ve stejné barvě. Modré, žluté, černé, hnědé...
To byla pro mě jako čtenáře novinka, uvažovat o knihách jako o designérském kousku. Chvíli jsem si říkal, že bych to mohl zkusit u sebe doma, udělat barevné variace. Ale nakonec jsem od toho upustil, už bych pak některé knihy asi nenašel.

Text příspěvku byl upraven 22.10.24 v 12:06

helenkan
helenkan 22.10.2024 v 13:07

Mám to radši seřazené podle autorů. I když mám taky barevné řady, jen je každá od stejného spisovatele. Jinak bych taky těžko hledala.

LittleBoy
LittleBoy 05.11.2024 v 12:17

Já mám knihy seřazené dle žánru - co regál, to žánr. Jelikož knihovna má cca 2000 knih, ono to ani jinak nejde. Akorát to má nevýhodu v tom, že jakmile regál s např. historickou beletrií se naplní, při dalších knihách musím už přemýšlet, kterou vyřadit. A je to někdy těžké rozhodování. Ale při jiné organizaci knih bych se v tom nevyznal...

knihoun
knihoun 05.11.2024 v 12:26

Cpu je tam podle velikosti, aby nebyly mezery, jinak se nevejdou

Avrilenicka
Avrilenicka 27.12.2024 v 02:49

Jak kdy. Jednou za čas se rozhodnu to přeorganizovat. Podle velikosti, autorů, barvy..

reader.007
reader.007 28.12.2024 v 11:48

Abych si mohla dovolit přeorganizovávat knihy čas od času podle nálady, to bych musela bydlet v hangáru.
Je ale fakt, že jsem si v létě udělala radost a postavila si externí knihovnu, kde jsem alespoň část knih seřadila podle edic. Hezké na pohled, mám se kam "ulít" když je zrovna čas sedět a doma se taky trochu ulevilo. A kupodivu když jsou knihy v suchu, ani to střídání teplot jim tolik nevadí.

Naias
Naias 28.12.2024 v 12:49

Ja sa tiež raz za čas rozhodnem knihy preorganizovať. Len realizácia akosi pokrivkáva.

Vložit příspěvek