Je nutné hodnotit knihu jako odpad ?

DISKUZE » Volná diskuze

Marthas
Marthas 02.07.2016 v 20:26

Naprosto souhlasím s tsal... Podle anotace se ne vždy pozná, zda se mi kniha bude líbit, a kdo má čas v knihovně strávit půl dne, aby adekvátně zhodnotil kvalitu díla, tím že přečte půl knihy a pak ji hodí zpátky... Tolik času nemám ani já a to ho mám spoustu... I když se snažím vždy dočíst knihu, ne vždy se povede... Je ale pravda, že hodnocení i v tomto případě ode mne schytala pouze jedna kniha a to proto, že všichni na ni pěli ódy, tak aby to tam nebylo tak jednostranné... A že to byl brak jsem poznala už v půlce knihy, naprostý kalkul ze strany autorky i její agentky, dokonce to bylo i naznačeno v úvodu, že je to knižní série na objednávku...

woodward
woodward 02.07.2016 v 20:29

marekG: leninovy spisy a f.l.věk - to by se nemělo zmiňovat takhle jedním dechem. to je jedna věc. a to, že hnusný bláboly fantasmagorických diktátorů jsou předmětem studia historiků, sice chápu, jenže to neznamená, že nejsou hnusný a nepatří pod označení odpad!
a kromě tohop je spousta tzv. knih, který někdo napsal jen proto, že tušil, že o ně bude v danou dobu zájem. Například umře slavná osobnost a ještě než se sjedou hosti na pohřeb, nějakej podnikavej hajzlík vygůglí 150 stránek a stvoří o tom nebožtíkovi "knihu". To je odpad na druhou a to, že se najdou trumberové, kteří si to koupí, není argument!

woodward
woodward 02.07.2016 v 20:42

myslíš že kam čert nemůže nastrčí testera? :D

siena
siena 02.07.2016 v 20:45

Už jsem si myslela, že "alter ego" CHB zapadlo, ale ne...

Text příspěvku byl upraven 02.07.16 v 20:58

Koka
Koka 02.07.2016 v 20:49

WW+tsal - vy o T, a T za rohem! A co tam dělá? Vaří kaši, vaří, tentokrát na téma jak chutná jelito s jahodama.
A protože jsme ve vlákně, které se ptá, zda je nutné hodnotit knihy slovem odpad, za sebe odpovídám, že knihy jsou lidský výtvor, a proto tak jak jsou plevelem, zhoubou, nebezpečím, nechutnou směsí hlouposti a zloby někteří lidé (a mezi nimi i někteří uživatelé DK), tak jsou nimi i knihy. A proto si myslím, že je třeba věci nazývat pravými jmény a odpad odpadem - ať si dá jakoukoliv přezdívku.

MarekG
MarekG 02.07.2016 v 20:50

woodward: To známe, osobnost ještě pořádně nevychladla a pulty v knihkupectvích jsou plné. Výjimkou jsou youtubeři, ti nemusí byt ani mrtví a stejně se o nich píšou knihy.Přidávám knihy o youtuberech, pro fanoušky jsou sice přínosné, ale to nemění nic na tom, že je to odpad. Knihy o youteberech je ukázkový případ knih typu "píšu dokud je zájem".

Text příspěvku byl upraven 02.07.16 v 20:52

woodward
woodward 02.07.2016 v 20:52

heuréka, konečně na to někdo kápnul! děkuji milá kolegyně, už jsem se bál, že jsem tady sám. :)
to co napsala koka si všichni zapište do památníčku!

woodward
woodward 02.07.2016 v 20:54

marekG. v životě jsem neviděl youtubera, natožpak nějakou knihu o něm, takže se nemohu vyjádřit.

MarekG
MarekG 02.07.2016 v 20:55

Tak si to radši ani nehledejte, je to na infarkt.

EvaTurner
EvaTurner 02.07.2016 v 21:01

Mě samotnou by u hodnocení knih spíše než hodnocení od náhodných čtenářů mnohem více zajímalo hodnocení od píšících autorů a spisovatelů. To bych si možná i občas sama přečetla. Byla by to jistě jiná úroveň.

Marthas
Marthas 02.07.2016 v 21:05

To eva: I s tím se tu můžeš setkat, akorát, že tito spisovatelé stěží vylezou z prostředí anonymity a prásknou se...
ps: Ty sis tou pochybnou úrovní "kopeš hrob".-)

Koka
Koka 02.07.2016 v 21:10

EvaTurner - vy byste úroveň nepoznala, ani kdyby vám seděla na tom držáku, co máte přidělaný k tomu polohovatelnému křeslu! Tak se už přestaňte vytahovat, je to nevhodné, když takto na sebe upozorňujete, a pak se člověk podívá na ty jediné dva komentáře k profilové literatuře, které jste zde vyplodila a je to každému jasné. Neposuzujte cizí mizerné životy, ale zkuste posoudit, jak vy přispíváte k té mizérii, jak otravujete vzduch, kalíte vodu. Myslíte, že si v tom svém neštěstí tímto pomůžete? Zkušenosti ze čtení hodnotné literatury mi říká, že ne. tak toho, prosím, nechte.

woodward
woodward 02.07.2016 v 21:12

klídek, víš, že tohlee nemá cenu, němci hrajou báječně, radši se koukej. ;)

EvaTurner
EvaTurner 02.07.2016 v 21:21

Koka: Komentáře u knih jsou holá zbytečnost pro plebs, proto se jich nemám důvod účastnit. Hodnotu by měly pouze ony komentáře od spisovatelů a autorů, kterých tu je však kolik... jedno promile? Takže díky za vaše rady, ale jste ve své mizérii opět zcela mimo.

Hezký zbytek večera všem.

mi2
mi2 02.07.2016 v 21:43

Žádný soucit, byl jsem u vzniku několika knih a vůbec se nedivím že spousta lidí ohodnotí knihu "odpadem". Spousta dobrých knih se nepřeloží a zase spousta naprosto marných českých autorů vyjde aniž by byla kniha dopsána ještě v den kdy má jít do tisku. O vydavatelstvích která "zneužívají" google translator a někoho kdo si napsal do životopisu že umí anglicky to ani nemluvím. Já knihu beru jako každý jiný výrobek, za každým výrobkem je práce i když je to největší krám z číny.

bamba
bamba 02.07.2016 v 22:51

k EvaTurner - netuším prečo si myslíš, že hodnotenia spisovateľov sú lepšie ako obyčajného čitateľa.
A -spisovateľ predsa nebude hodnotiť cudzie dielo, ak je lepšie ako jeho! To by bolo trochu kontraproduktívne.
B .A možno nebude čítať toľko kníh, pretože by nemal čas napísať svoje.
C - Kto je spisovatľ ? Kedy sa stáva niekto, kto niečo napíše spisovateľom ? Kedysi to bolo jasné. Po vydaní knihy, neskôr po vydaní dvoch kníh. Medzitým sa tu trochu pomery zmenili a neviem, aké su podmienky dnes.
Spisovateľ je človek, ktorý sa profesionálne venuje písaniu, väčšinou kníh. Ale môže písať takmer akýkoľvek text s primeraným rozsahom a obsahom. Spisovateľ používa na svoju prácu prirodzený jazyk občas s miernymi úpravami.

Dobrý spôsob (nie však všeobecne platný) ako odlíšiť človeka, ktorý niečo píše, od spisovateľa je zistiť, či dostáva peniaze za to, čo píše.
wiki

R.E.M.
R.E.M. 03.07.2016 v 08:26

Pokud si to kniha a autor zaslouží, tak proč nedat 0 hvězd neboli odpad.

EvaTurner
EvaTurner 03.07.2016 v 09:14

Spisovatel je každý, kdo píše a vydává knihy. Peníze s tím nemají zhola nic společného.

Text příspěvku byl upraven 03.07.16 v 09:15

woodward
woodward 03.07.2016 v 09:23

jak už jsem výše podotkl, 0 hvězd nemusí znamenat odpad. jenom prostě čtenáře ničím nezaujala. hodnocení odpad se tady bohužel používá dost často, což je asi špatně. mělo by to být hodnocení výjimečné, nevztahující se jenom k tomu, jak se kniha dotyčnému uživateli "líbila". Hlavními adepty na takové hodnocení jsou třeba zlé ideologické žvásty všeho druhu anebo také "faktografické" kompiláty zkopírované bůhví odkud za účelem rychlého zisku.

EvaTurner
EvaTurner 03.07.2016 v 09:24

R.E.M.: Hodnotit knihu jako odpad, no dejme tomu, ale hodnotit autora jako odpad? Tak to už je vrchol stupidity.

R.E.M.
R.E.M. 03.07.2016 v 09:30

EvaTurner: Vrchol stupidity je nepochopit, že když někdo hodnotí knihu odpadem hodnotí tím i nekvalitní práci autora.

EvaTurner
EvaTurner 03.07.2016 v 09:48

R.E.M.: A to podle tebe znamená, že ten autor je odpad :-)) Ne, neznamená. Stačí se podívat na mnohá raná díla některých špičkových autorů a na nepříliš vysokou úroveň, kterou ona raná díla měla. Podle tvé hloupé logiky tedy dílo takové autora označíš za odpad a tím pádem i autora samotného, který pak za několik let přijde s naprosto skvělým dílem. Inu, zde jde z tvé strany o vcelku očividný výraz omezenosti, naivity a nedostatku rozhledu.

woodward
woodward 03.07.2016 v 09:51

evaturner. vrať se ke statistikám, literatuře nerozumíš. kdo to má furt číst?

encyklopedie
encyklopedie 03.07.2016 v 10:26

...dlouho jsem si myslel, že tester nemůže mít konkurenci, koukám , že IQ 135 se mu hodně blíží - řekl bych , že už je na prvním místě....

woodward
woodward 03.07.2016 v 10:30

nejsem si jistej, ale nebylo to dokonce IQ 153? :D

Vložit příspěvek