Jiří vs Michal

DISKUZE » Volná diskuze

siena
siena 02.01.2018 v 14:18

bubka, jsem ráda, že jste odpověděla, jak jste odpověděla. Příště bude dobré, když si přečtete, na co jsem reagovala.
A co si myslím? To je zřejmé z těch žvástů, které tu trousím již několik let, žádné jsem neumazala...

Text příspěvku byl upraven 02.01.18 v 14:26

Jacck
Jacck 02.01.2018 v 15:44

bubka apod. Dnes je moderní si jaksi myslet, že každý má právo na svůj názor a že všechny názory jsou si jaksi rovny. Jenže to není pravda. Jsou názory podložené, opírající se o důkazy a o pravdu, a pak jsou názory nepodložené, někdy dokonce polopravdy, překrucování skutečnosti či vyslovené lži (dnes se jim říká desinformace). A to co tady troll bubka předvádí je šíření konspirací a lží. Jediná otázka je, zda to dělá vědomě nebo z hlouposti. Tady výkřikuje cosi o "panu Putinovi jako spasiteli světa", zatímco se jedná o válečného zločince, který má na svědomí rozpoutání minimálně 4 válečných konfliktů, ve kterých zemřelo statisíce lidí.

Lector
Lector 02.01.2018 v 15:59

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

Dudu
Dudu 02.01.2018 v 16:39

Debaty o politice patří zásadně do hospody, protože jak už začnou padat urážky, musí se holt použít pádnějších odpovědí ;-)

Text příspěvku byl upraven 02.01.18 v 16:45

kní
Viki9
Viki9 02.01.2018 v 16:58

Drazí účastníci přestřelek v tomto vláknu, dovolte, abych vám poslal dárek, který potěší všechny zúčastněné. ;-)
Pan Bubka jistě ocení myšlenku této písně a případně si i zatancuje či pohoupe drže se kol ramen svých soukmenovců.
Ostatní by zas mohli ocenit zejména text, který se objeví v čase 1:45 a pak následnou větu s třemi významnými tečkami (nebude těžké si dosadit).
Přeji krásný kulturní zážitek:
https://www.youtube.com/watch?v=lmkD-kzglPw

Lector
Lector 02.01.2018 v 17:07

kní
kní 02.01.2018 v 17:26

Skvělý text, díky za odkaz!

Lector
Lector 02.01.2018 v 17:34

siena
siena 02.01.2018 v 19:31

Pánové, jsem trochu zaskočena, neb jsem si vědoma své nedostatečnosti ve vyjadřování. Doufám, že se na Vás nestrhne nežádoucí pozornost, to by mě mrzelo. Já vím, že bych přispívat neměla, že, jak někteří říkají, je to přilévání do ohně. Na druhou stranu, úplně mlčet také není cesta. Jsou některá, bohužel stále opakovaná, zevšeobecňování, která, dle mého, nejsou pravdivá.

Jestli dovolíte, ráda bych upozornila na dnešní Interview ČT24 s panem Padevětem:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10095426857-interview-ct24/218411058040102

Text příspěvku byl upraven 02.01.18 v 19:45

bubka
bubka 03.01.2018 v 06:00

mirek trubak - tak to máme se stejnou uživatelkou zcela rozdílnou zkušenost....

nu a k diskuzi těch a oněch..prvním výkopem rozhodně byl Ovar, Opilec, a podobně, o pohádkách o agresivním Rusku a ach tak spravedlivém Západě , zejména pak USA, nemluvě.
Na podobné výroky téměř není slušné reakce, i tak to ti, kteří je naplno nesdílejí, dokázalo.

jen ty termíny zemanofoby a rusofoby vzpomínané - soukmenovci, troll...

Já to zkrátka vidím jinak, a rozhodně stojím dnes na straně Zemana i Ruska. A považuju to za zcela správné.

Je opravdu smutné, že jsou s pochopením přijímány názory třeba nicku Jacck, který jen naplno vyslovuje to, co někteří jiní jen naznačují, tak do nebe volající hloupost a omezenost ... tolik nesmyslů...tolik agrese

K Lectorovi se nevyjádřím,, on dobře ví, jak málo si jej považuju i proč.

Je mi líto, že narušuju vaše unisono zpěvy o neschopnosti Zemana a zločinnosti Ruska, ale vypadá to, že je nás v ČR dost.

Text příspěvku byl upraven 03.01.18 v 06:02

Jacck
Jacck 03.01.2018 v 07:37

bubka, sama musíš vidět, jak je na tom Zeman špatně. Vypadá bledě, je často opocený, má zapadlé oči, musí se nechat vozit v golfovém vozíku, nemá fyzicky ani na to, aby se účastnil prezidentských debat. Ten další volební období nepřežije. Takový člověk by nedostal ani řidičák, a řídit stát jej chceš nechat? Vždyť za chvíli bude potřebovat plenky. A když stát nebude řídit Zeman, tak kdo? Ruští poradci bez prověrky? Nejedlý?

bubka
bubka 03.01.2018 v 08:29

Jacck . mne už jsi o tom, že jsi hlupák a krajní pravičák přesvědčil... koho chceš přesvědčit ještě?

Zajímavé, jak lidé v podstatě pitomí rádi kritizují prezidenta za zdravotní fyzické potíže.....asi hledají na dlani chlup a ne a ne jej tam najít.

Jacck
Jacck 03.01.2018 v 09:19

bubka, levičáci o mně říkají, že jsem pravičák a pravičáci, že jsem levičák. To asi proto, že nemám rád extrémy a myslím, že určitý díl pravdy má jak pravice tak levice a že nejlepší cesta je někde uprostřed. A to se týká i jiných věcí, třeba uprchlíků. Nejsem zastánce ani bezhlavé migrace, ani té populistické hysterie, co tu někteří šíří.
A zdravotní stav prezidenta je vysoce aktuální téma. Koneckonců Zeman sám před minulou volbou řešil zdravotní stav Schwarzenberga. Tak proč by se teď neměl řešit ten Zemanův?

bubka
bubka 03.01.2018 v 13:37

mirektrubak - neomlouvejte se, mně je zcela jedno, zda mi někdo tyká nebo vyká, prostě mne to netrápí.

Nikdy mne nenapadlo, že je tak těžké rozlišit nadávku od citace... hrubost od repliky na ni.. budu se snažit si to příště připomenout.

a ne, nechápete to správně, já situaci vidím tak , že před volbou prezidenta a po ní až dosud, vznikla široká platforma osob, kterým Zeman nejde pod nos, ani Putin a ani Rusko. Je to samosebou jejich právo.
Jejich rozhořčení nad tím, co si ti běžní občané dovolili, přehlasovat ty, kteří sami sebe pasují na elitu přerostla okamžitě v hrubost ... nejen jinde, ale i tady to diskuze ukazují. Hrubost na Zemana, abychom se drželi tématu, nějak jim to pomáhalo přežít těch pět let ( a asi pomůže přežít i těch dalších pět let) - přinesli sprostotu do veřejného prostoru,

K této sprostotě řadím i to, co se vám líbí, tedy zmínky o Zemanově zdravotním stavu, Podle toho, co řekli lékaři, je zdráv. To, že není ochoten podléhat tlaku je přesně to, co na něm mnohým tak moc vadí a přesnost jeh vnímání potvrzují jak jeho slova, tak i jeho skutky. Napadl vás Beneš? Takže Beneš může za stupiditu nekomunistických poslanců, kteří reagovali zbrkle ... no tak to mne nikdy nenapadlo.

Díky nenávisti, kterou Zeman vzbuzuje,( podle mého soudu proto, že má pevné názory, veřejně je vyslovuje a hlavně,. nestojí o metály, po čestné doktoráty ani o peníze a úctu) došlo k tomu, že nelze normálně diskutovat o jeho postojích, o postojích vlády a o postojích opozice. Prostě to není možné.

Nesmysl je i to, že prezident společnost rozděluje. Společnost je, byla a zůstává rozdělena. a zůstane taková, i kdyby Zeman volby prohrál. Nikdy tady nepanoval jiný než vymyšlení soulad "celého národa" , není to ani možné a nikdy tomu tak nebylo ani jinde ve světě. Navíc, i kdyby volby Zeman prohrál, patřil by i z hlediska světové politiky k významným hlasům z ČR, možná by zůstal stále tím nejvýznamnějším i z Vysočiny. to patrně některé trápí.

Nikomu nevystavuji omluvenku, to vy se o to pokoušíte. Říkám, že do rozdělené společnosti vnesla hrubost protizemanovská strana a tím zablokovala diskuzi na dlouhou , velmi dlouhou dobu. Asi vás překvapí, že já sama bych, za jiné situace, měla k Zemanovi výhrady podstatnější, než jeho věk a nepoddajnost - ale bohužel. nelze je ventilovat.

Nikdy jsem neřekla, že na DK je převaha rusofobů a zemanofobů, jen říkám, že jsou nejhlasitější na politických diskuzích. Jinak to bude patrně jako i ve společnosti, tedy dvě ne zcela stejné poloviny.

ohledně Jaccka - ano je to hlupák, a to není urážka, je to prosté konstatování. Je nenávistný a píše nesmysly, jeho rusofobie je neobvyklá i v manistreamu., je to zkrátka trouba.

Jacck
Jacck 03.01.2018 v 16:59

OVAЯ OVAЯOVIČ a jeho kšefty, snaží se umožnit vstup do českého bankovnictví čínským tajným službám a mafiím. Hlavně že uprchlíky tady nechce, ale komunisty vítá s otevřenou náručí
https://echo24.cz/a/S3Fbt/centralni-banka-odmita-povolit-vstup-zemanovych-cinanu-do-banky-jt

kní
kní 03.01.2018 v 18:03

Mirku, s bubkou nemá smysl diskutovat. Už proto, že ona používá nečestné metody. Je to jako bys chtěl za socíku diskutovat s Rudým právem.

Lector
Lector 03.01.2018 v 18:23

kní
kní 04.01.2018 v 15:36

Pravdou proti dezinformacím (zopár úryvkov)
Datum: 4.1.2018 Autor: PETR KAIN Zdroj: Lidové noviny Rubrika: Názory Strana: 10

Mohou být konzervativní i liberální, obdivují extrémní pravici i levici, jsou chudí i bohatí, inteligentní i omezení. Jedno mají ale společné - úspěšně rozmazávají hranici mezi pravdou a lží, a v konečném důsledku jsou tak hrozbou pro demokracii. Šiřitelé konspiračních teorií a dezinformací a lidé, kteří jim věří.
Lidé, kteří věří konspiračním teoriím, absenci důkazů ve prospěch svých tvrzení nepovažují za závadu, existenci faktů, jež naopak jejich teorii popírají, rovněž ne. Co je ostatně snazšího než prohlásit, že důkazy popírající konspirační teorie jsou jen součástí širšího komplotu, který má zabránit v šíření jejich "pravdy"?
Z toho jasně vyplývá, že bojovat s dezinformacemi je velmi těžké, cesta by tu ale byla. Podle jedné nové studie, která vyšla v časopise Communication and the Public, je účinnou ochranou proti konspiračním teoriím znalost fungování médií. Čím lepší bylo povědomí lidí o médiích, tím nižší byla jejich ochota věřit konspiracím, a to i když byly v souladu s jejich politickým přesvědčením. Učme se prosím kritickému myšlení a vzdělávejme se v tom, jak vlastně pracují média. Pravda totiž v těchto dnech rozhodně nevítězí.
Volám tedy s Karlem Čapkem: "Bože, vrať světu pravdu! Bude to víc než smlouva míru, bude to cennější než každé spojenectví. Nikdo, žádný národ, žádný stát si nebudiž jist, pokud mohou být lidské vztahy kdykoli korumpovány nástroji lži. (...) Za každou lží jde úklad a násilí; každá lež je útok na bezpečí světa." Mrazí v zádech, když si člověk uvědomí, že tyto věty vyšly v Lidových novinách koncem září roku 1938.

kní
kní 04.01.2018 v 15:38

a ještě Rychlík:

Volba srdcem i rozumem
Datum: 4.1.2018 Autor: BŘETISLAV RYCHLÍK Zdroj: Lidové noviny Rubrika: Kultura Strana: 12

Volba prezidenta České republiky probíhá podle sociálních sítí takto: část voličstva, která si už v žádném případě nedovede představit pokračování hanby tohoto úřadu, inženýra Miloše Zemana a jeho lukoilovou bandu, se rozhodla udělat všechno pro to, aby tam Zeman škodil dál. Jako bychom zapomínali, že po Klausovi a Zemanovi je hlavním předpokladem kandidáta lidská slušnost, korektnost a čestnost. Volbu prezidenta rozhodne venkov. Ne hnidopišské kádrování na sociálních sítích. Závidíme Slovákům jejich Andreje Kisku, ale nejsme schopni přemýšlet nad tím, proč (mimo jiné) porazil favorizovaného premiéra Fica. Po prvním kole byla většina mapy Slovenska zbarvená rudě. Fico měl šest krajů, Kiska dva. Procentuálně to ovšem nebylo tak děsivé. 28 : 24 pro Fica. Ale existoval dopředu vyslovený veřejný závazek, že kandidáti, kteří neuspějí v prvním kole, podpoří v druhém kole postupujícího proti Ficovi. Nic na tom nezměnil fakt, že čtvrtý Milan Kňažko na tiskovou konferenci Andreje Kisky nepřišel a třetí Radovan Procházka tam mlčel jak peň. To slovo už nešlo vzít zpět.
Obdobně vymetla dohoda slovenského fašistu Kotlebu ze županského úřadu v Banské Bystrici. Kandidáti, kteří podle průzkumů neměli šanci, odstoupili ve prospěch Jána Luntera. Vzpomeňte na druhé kolo minulých voleb a trapného Jana Fischera, kličkujícího před televizními kamerami a neschopného členu svého týmu vysvětlit, proč navzdory veřejnému slibu podporuje náhle Zemana. O konformním buřiči Vladimíru Franzovi nemluvě.
Bylo to česky zapšklé a nevelkorysé. Když mi chcípla koza, ať Schwarzenbergovi chcípne také. Nezodpovědnost těch, kteří vůbec nevolili, protože si neuměli vybrat mezi dvěma "zly", ani nekomentuju. Vyslovili v této době zavazující memorandum ti protizemanovští kandidáti? Nevšiml jsem si.
Já budu volit zcela pragmaticky. Nepodceňujme už první kolo. Kdo bude mít šanci získat proti zbabělci nechodícímu do veřejných debat nejvíc, toho volím. Je to volba srdcem (pro tuto zemi) i rozumem.

kní
kní
kní 04.01.2018 v 17:19

Hannig tam samozřejmě taky nemá co dělat (na trůně):
https://video.aktualne.cz/dvtv/antisemita-adam-b-bartos-z-tehle-etapy-uz-je-venku-praci-na/r~929e6b22f0a811e786cf0cc47ab5f122/?utm_source=atlasHP&utm_medium=newsbox&utm_term=position-2

kní
kní 07.01.2018 v 09:49

Koho se chystají volit někdejší kandidáti:

Karel Schwarzenberg

Seznámil jsem se s Pavlem Fischerem, když pracoval na Hradě u prezidenta Václava Havla a měl veledůležitý zahraniční a bezpečnostní odbor před sebou. Tehdá jsem ho poznal a viděl jsem, že tam opravdu dělá vynikající práci. Pak jsem ho potkal jako velvyslance v Paříži a posléze pracoval jako můj politický ředitel, když jsem byl ministrem zahraničí. To, co jsem u něho viděl a zažil, svědčí o tom, že je člověk, který alespoň ví, co je prezidentské povolání. Ví, o co jde, co jsou a jak se připravují politická rozhodnutí. A jak má zkušený diplomat, i když je hlava státu, vystupovat. To jsou opravdu kladné stránky, které mě velice ovlivňují ve prospěch Pavla Fischera. Ale nejdřív, řeknu upřímně, na mě udělal dojem nikoliv ve své profesní práci, nýbrž tím, jak se staral o svého bohužel zesnulého syna, který zemřel, myslím, ve věku sedmnácti let.

kní
kní 07.01.2018 v 09:56

Jan Fischer

O tom, komu v letošní prezidentské volbě dám svůj hlas, jsem se ještě nerozhodl. Samozřejmě bezpečně vím, koho volit nebudu! Volím jako každý jiný občan, volby jsou tajné, svoji volbu zveřejňovat nebudu.

kní
kní 07.01.2018 v 10:03

Zuzana Roithová

Podporuji Pavla Fischera. Slyšela jsem ho v předvolebních debatách a považuji ho za nejlépe připraveného kandidáta.

Tato diskuze byla uzavřena a není možno do ní vkládat nové příspěvky.