Kniha jako dárek (nejen) k Vánocům - poraďte, doporučte
Před pár lety jsem četla Zimní příběh od Marka Helprina a letos se na něj znovu chystám. Podle této knihy byl natočen i film, ale kniha je o mnoho lepší.
Zdravím všechny ????
Byla bych velmi vděčná každému, kdo by mi poskytl tip na nějaký hodně dobrý politický či populárně naučný román. Něco ve stylu Klubu nenapravitelných optimistů. A dále pak na nějaký vážně vtipný ženský román. Potřebuji Ježíška pro tatínka a přítelovo maminku. Děkuji všem ????❤️
Ahoj všichni, ráda bych si před Vánoci přečetla nějakou knihu právě s tematikou Vánoc. Doporučili byste mi něco? Díky :)
Kromě světové klasiky - Vánoční koledy Charlese Dickense, doporučuji i méně známý soubor povídek českých spisovatelů 19. století: Vánoční cesty domů. Mohlo by se vám líbit, pokud snad máte ráda kouzlo staročeských vánoc.
Povídky současných českých autorů: knížka O Vánocích se dívám do nebe (pokud máte ráda spíše něco současného, i méně idylický pohled na vánoce - mně se to sice moc nelíbilo, ale třeba vám se to líbit může)
Krásná je Vánoční kniha (nakladatelství Brio 2012)
i knížka pohádek od Kláry Trnkové: Co vyprávěl vánoční zvonek
Hezká je i méně známá knížka Dylana Thomase: Vánoce jednoho kluka z Walesu.
Za přečtení stojí i Glenn Beck: Svetr k vánocům
Určitě by se našlo mnohem více, ale toto mám z vlastní zkušenosti.
Text příspěvku byl upraven 14.11.20 v 18:46
Určitě doporučuji knihy T. Kašpara: Umíráme na objednávku? Když se léčba stane zločinem), Krutá HRA o tvé zdraví, Nespěchejte do rakve. Ideálně jako komplet, k dostání na webu Akademie úspěchu!! Vyřešila jsem skoro všechny dárky touto trilogií.
Text příspěvku byl upraven 14.11.20 v 19:16
apostol.....to nemyslíš vážně ...tohle jsou knihy pod stromeček? Hrůza mě jímá ...
Před pár lety byla vánoční tematika ve čtenářské výzvě, je k ní zvláštní vlákno plné doporučení: https://www.databazeknih.cz/diskuze/ctenarska-vyzva-2018-12/3-kniha-s-vanocni-tematikou-3804/str-1
Dobrý den. Potřebovala bych poradit knihu pod stromeček dědovi. Má rád Kulhánka, Biglese a detektivky. Hlavně to nesmí být moc tlustý. Čte vždy před spaním. Velice děkuji za Vaše návrhy.
Zdravím,
marně vymýšlím, co bych koupila svému tátovi za dárek k Vánocům, ale vůbec nic mě nenapadá. Proto bych chtěla poprosit o nějaké tipy na knížky.
Děkuji
Pepi, abychom mohli dobře poradit, hodilo by se pár informací - napište mám třeba, o co se tatínek zajímá, jak je přibližně starý, jestli je sečtelý čtenář- labužník nebo toho spíše moc nepřečte atd. abychom vám mohli dát nějaké tipy, takhle si netroufám radit, protože výběr je opravdu široký.
On právě že úplně velký čtenář není, to je asi největší problém... je mu 54 let. Co vím, tak četl Dunu, Noc Trifidů atd. Ale to už je dávno...
Děkuji moc za odpověď, jakákoliv rada bude dobrá :)
J.Pepi - ak je fanúšik klasickej scifi, možno by ocenil nové vydanie klasiky, napríklad kolekciu kníh od Bradburyho od nakladateľstva plus
https://www.databazeknih.cz/knihy/ray-bradbury-box-milniky-americke-sci-fi-394405
Takéto niečo poteší, aj keby to už obdarovaný mal prečítané.
Text příspěvku byl upraven 27.11.20 v 20:39
Takže to na nějakou "vážnou" četbu asi nebude..., nevadí, i tak se dá určitě něco vymyslet.
Nemá třeba nějaké zájmy, ke kterým by se darovaná knížka vztahovala, např. fotografování, nebo hudba, umění, sport, historie ....(např. by mu udělala radost životopisná knížka o nějaké osobnosti z oblasti jeho zájmu..?), cestování (nějaký cestopis ze zemí, které by ho mohly zajímat..?) zahrádka, kutilství....? atd. Pokud není moc velký čtenář, právě bych spíše uvažovala o četbě, která souvisí s tím, co má nebo dělá rád.
@DádazPrahy
Dělá paragliding a většinu času tráví na počítači. Vidím, že byste mi ráda pomohla a moc vám za to děkuji, ale můj táta je bohužel velmi, jak to říct, bezzájmový (existuje takové slovo?) člověk. Shánět mu dárky byl vždycky oříšek, protože ani on nikdy nedal žádný tip
Pepi, tak to bohužel neporadím, protože paragliding ani sci-fi naopak nejsou nic pro mě :-) ale určitě se tady na databázi najde někdo, kdo vám poradí a snad bude mít tatínek z knížky pod stromečkem radost.
Dotaz: Proč chcete tatínkovi nakupovat knihu když není zapálený čtenář? Určitě lze koupit jinou pozornost, která mu bude pasovat lépe na telo.
Existuje tu štítek:
https://www.databazeknih.cz/stitky/paragliding-5539
Ale moc na výběr v něm tedy není... Rozumím Vám, J.Pepi, že to nemáte jednoduché, že je tatínek celkem oříšek:) Možná bych zkusila podívat se po nějaké knize fotografií, jestli tedy kniha.
Můj táta moc nečte, ale pár knih ho pod stromečkem vždycky potěší - například Dana Browna si vždycky užije a zhltne za pár dní, v poslední době ho hrozně zaujaly historické romány Dirka Husemanna - vždycky tam je akce, dobrodružství a je to podobně čtivé a plné historických zajímavostí :) Loni ho bavila i Šelma od Andrewa Maynea - detektivka, kde zločiny vyšetřuje biolog.
Šťastné a hrůzostrašné: Antologie štědrovečerních hororů: https://www.databazeknih.cz/knihy/stastne-a-hruzostrasne-antologie-stedrovecernich-hororu-479653
Dobrý den, partner miluje knižní série a ráda bych mu něco pořídila k Vánocům. Má rád hru o trůny, zaklínače, vetřelce, akta x to všechno už máme... Nenapadá vás něco dalšího podobné dobrého?;) Spíše sci-fi
Vložit příspěvek