Knižní odysea 2019
Mám vyluštěno, nebylo to vůbec těžké, ale ani mě to moc nebavilo.
Mimochodem, neví někdo, co je to za potvoru v levém dolním rohu? Tu jsem tedy nepoznala...
Tak já nevím, já si poctivě všechno vyškrtala, zbyli mi tři hrdinové a vůbec mi nedává smysl, kdo by to mohl být. Nějaké rady? :(
Vidlička: taky jsem nad tím přemýšlela - podle "nosu" tipuju Voldemorta :-D
Text příspěvku byl upraven 21.03.19 v 12:00
Trumpetka: Ahááá, to by mohlo být. Děkuju. Ještě mě napadl Nosferatu, ale tam nehraje moc věcí... :-D
Dnes je to vazne jednoduche, poradne ctete zadani a projedte si hrdiny z odkazu...
Já až podle nápovědy Eleonory, myslela jsem někoho úplně jiného podle těch indícií :D :D
Velké díky EleanorAdell. Neuvědomila jsem si, že města toho názvu jsou dvě a tak jsem tápala v celá jiných krajích.
Díky EleonoraAdell. S touhle autorkou jsem se prozatím zcela minula, budu to muset napravit.
Přiznám se, že autorku vůbec neznám. Díky za tu nápovědu, ačkoliv po ní to byla už jen otázka dvou jmen.
Ajrad1981: Stačí se podívat na dnešní první příspěvek, víc napovědět snad ani nelze.
iška: Mezitím jsem už vyluštila, ale až pak mi ten první dnešní příspěvek začal dávat smysl. :-D
Dnes moc hezký popis, mám vše na první dobrou kromě čtvrté knihy.
1. Kniha: 4 slova v názvu, byla i zfilmována
2. Kniha: Doporučuji vycházet od druhého slova. Tipy, jak se orientovat - slovenské slovo krajina zde odpovídá českým ekvivalentům typu země, stát... Existuje i film na motivy knihy.
3. Kniha: Název souvisí se zeměpisem... 23° 26' 14.675″
5. Kniha: Z popisu lze uhodnout pěkně ;). Autor je Francouz, byť jeho křestní jméno tak nevypadá. Dle knihy byl i natočen film.
Jupí, tak mám i čtvrtou :-). Zklušela jsem synonyma slova "magický" ve všech rodech a nakonec to na mne vyběhlo. To druhé slovo, podstatné jméno, označuje činnost, kterou obvykle doma dělají ženy, ve velkém většinou zrovna na jaře či před Vánoci.
Vložit příspěvek