Knižní odysea 2019
Po třech dnech jsem se dostala k počítači, tak jdu od dnešní hádanky zpátky. Nejsem Harryho znalec, takže jsem googlila. Výsledek mi přišel jako praštěný, ale bylo to tak. :) Tak jsem ještě strejdu googla požádala o vysvětlení těch dvou slov, to už je praštěné o trochu míň. :) Nicméně první zkratka je opravdu vtipná,, člověk netuší, co vše se za ní může skrývat. :)
Dobré ráno, dneska nemůžu přijít na 4.knihu, pokud by měl někdo malou nápovědu, předem děkuju. Zbytek mám a tajenku taky, kdyby někdo potřeboval tip.
Vážně???? To si dělají srandu. To by mě nikdy nenapadlo. Aspoň copy mohlo to dítě mít. Děkuju!
Sice už mám také vyluštěno, ale jen ze tří knih.
Měl by někdo nápovědu na 2 a 5, abych uhasila svou zvědavost?:)
zuzi.d: u dvojky zadejte do Martinusu to, co je na obrázcích, žádné složitosti. První slovo jako přídavné jméno a druhé jako podstatné jméno :-)
Dnes také mám, nejdřív jsem koukala jako puk, ale pak mi došlo, co znamenají ta čísla nad obrázky :-). Čtyřku bych podle emotikonů taky nedala, takže děkuji za ukojení zvědavosti ;-), u dvojky jsem tipovala jiný titul, ale i bez chybějícího písmenka jsem uhodla. Mé sebevědomí se trochu zvýšilo, že to tentokrát šlo bez nápověd :-D.
Kdyby někdo potřeboval poradit, pište SZ ;-).
Text příspěvku byl upraven 19.03.19 v 09:19
Tomread: Díky za nápovědu, tohle by mi fakt nesepnulo. :) Taky bych čekala u dítka jiný účes. Ale dohnala jsme i víkend, takže mám do zítřka klid. :)
Tak dnes docela jednoduché, až na tu holku co se zaměňuje s ponožkami :) .
Jen je potřeba uvědomit si, že i křestní se počítá.
Text příspěvku byl upraven 19.03.19 v 14:56
Ahoj, mohl by mi někdo poradit s dnešním úkolem? Nejsem si jistá, zda ho chápu dobře.
Mám podle citátů najít kdo to řekl, a podle čísel které jsou uvedené v zadání najdu písmena v tom, kdo to řekl a tím vytvořím knihu a najdu autora? chápu to dobře...
Mám 2-5. První nevím. A vychází mi to divně.
Mali88: Chápete to dobře. Jen pozor - výsledkem u citátů je vždy konkrétní postava :-)
Text příspěvku byl upraven 20.03.19 v 08:41
I když u první knihy si nejsem jistá, písmenka tvořící název knihy se mi podařilo poskládat. Ale pozor - knihu s tímto názvem napsalo vícero autorů, Martinus mi jako první nabídl jednoho, kterého mi to vůbec nebralo, takže jsem zadala do našeptávače zde na DK a tady už to byl ten první z nabídky.
Dobré ráno, rozumím tomu dobře, že kromě 1 a 4 tam už autoři citátů jsou? Že dohledat se musí jen 1 a 4?
Kromě 1.citatu mám všechno, ale vychází mi nějaký nesmysl. Musí se písmenka ještě poskládat nebo zůstanou v pořadí, v jakém jsou?
Lehrerin: písmenka jsou ve správném pořadí, ale u čtyřky je trochu zrada.
kdo ještě nezaznamenal, tak je tu tajný bonus! :) mě osobně to přišlo jednoduché a navíc jsem se u toho pobavila :)
Prosím o radu, myslím, že citáty jsem určila správně, ale žádný název knihy mi to nedává...děkuji
Kdo by potřeboval poradit s dnešním úkolem, klidně písněte ;-).
Bonus je dneska parádní, pantomima se mi moc líbila :-). A hned jsem si vzpomněla na Brendu z Beverly Hills, kde jsem se s tímhle dílkem setkala poprvé :-D.
Nezapomeňte, že tam, kde je uvedena v možnostech kniha, musíte dosadit jméno hrdiny a z toho teprve vybírat hledaná písmenka!
Vložit příspěvek