Knižní odysea 2019
tatjana1797 - moc děkuji za dnešní nápovědy, bez vás bych to nedala, já měla právě jen číslo 1 a 3, zbytek ani neznám :/
Mě dneska ta nápověda s kalhotama tak rozesmála, že jsem měla doluštěné. Přitom z té knihy jsem se málem ….no je dost strašidelná .
Taky děkuju za nápovědy, dvě knížky jsem dala sama, ale ten zbytek by mě nenapadnul.
hm, já to budu mít náročné - Harryho Pottera v podstatě neznám. Takže si to nechám na večer a v klidu dohledám...
Dneska super jednoduche i bez lusteni...az bude odpoledne v praci cas,sednu si k lusteni :)
Souhlasím s Ajrad1981. Knihy znám jen opravdu povrchově díky vnučkám. A chtělo to jen chvilku času.
Nemám první slovo .. :( Filmy jsem viděla,ale teda na tohle si vůbec nevzpomínám.... :( a nevychází mi to ani v tajence :(
Text příspěvku byl upraven 18.03.19 v 08:42
Odpadlice: Jedná se o první pokus Harryho zabít. Voldemort se pak ukrývá tam, kde ho při svém putování omylem objeví prof. Quirrell.
Já myslela první slovo odpovědi, první slovo křížovky mám i všechny ostatní ale tajenka mi nedává smysl... :(
odpadlice: tak to zadejte, nejspíš to máte správně :-)
Příšera: tohle jsem potřebovala, díky :-)
Z Harryho jsem nepřečetla ani řádku a filmy jsem taky ignorovala. Ale dohledat se dalo vše bez problému. První slovo z tajenky je pro neznalce jako já zcela nesmyslné.
Vilma232
A druhé je v tom případě také zdánlivý nesmysl :) Kdyby to byl králík, tak to člověk nějak pochopí, ale k čemu je kouzelníkům tohle zvíře?
Obě slova, která vyjdou v tajence, jsou zkratky z jiných slov, proto to první vypadá divně a druhé připomíná zvíře (v angličtině je minimálně jedno taky označením zvířete, ale jiného - tuším toho, které vlastnil Harry)
Text příspěvku byl upraven 18.03.19 v 10:10
Pro "neznalce" Harry Pottera: Ještě jsem zkoušela googlit, takže když oba výsledky z křížovky zadáte do vyhledavače, tak Vám to najde, co ty zkratky znamenají ;-).
Text příspěvku byl upraven 18.03.19 v 13:47
taky jsem myslela, že to mám špatně, zkusila jsem zadat, až poté, co jsem si to tady přečetla..to je fakt úlet :-)
Vložit příspěvek