Knižní odysea 2019
Taky prosím o nakopnutí, tajenku mám, doufám, že dobře, ale pořád nemůžu přijít na to jméno.
Na to pak stačí už jen google - zadej tajenku (ve které vyšlo vlastní jméno autora) a vypadne Ti jeho pseudonym a ten napiš jako konečnou odpověď. Autor je opravdu hóóódně známý.
Text příspěvku byl upraven 04.03.19 v 21:49
Díky, už to mám, měla jsem tam přece jen dvě písmena špatně. U 3 jsem dala jméno místo příjmení, jen u 1 nechápu, jak tam může být E.
Text příspěvku byl upraven 04.03.19 v 21:58
Tak dneska jsem na to luštění od půlnoci a vím 1. 3. a 5. Nemá někdo nápovědu nebo nápad, kdo by to mohl být(2 a 4)? Děkuji
Text příspěvku byl upraven 05.03.19 v 07:35
Já vím taky jen 1, 3 a 5. Buď mi to dneska nemyslí, nebo ty postavy ani neznám :)
Text příspěvku byl upraven 05.03.19 v 08:24
Děkuji za nápovědu na včerejší úlohu.
Nakopl by mě prosím někdo dnes? ... jde o postavy z jedné knihy nebo z různých knih?
jsem ráda, že mám jednu... 5...na zbytek mi to hlava nějak nebere....
Text příspěvku byl upraven 05.03.19 v 07:48
Jsem v pasti, mám jen číslo 3 a 5 z dnešní hádanky :)
Text příspěvku byl upraven 05.03.19 v 08:16
Mám dotaz... Souvisí ty postavy s už odkrytými planetami, nebo vůbec?? Mám jen 3...
Edit: tak asi ne, na Malého prince nic nepasuje...
Text příspěvku byl upraven 05.03.19 v 08:04
Tak ja mam jen číslo 5 a zbytek vůbec nechápu. Myslela jsem si, že vím trojku, ale nevim :( nebyla by nějaka napověda?? prrosim :)
Beru z5 - mam 2 a 3.. číslo 5 nemám :D
Tak už mam vše..
Text příspěvku byl upraven 05.03.19 v 09:08
Postavy s planetami nesouvisí vůbec, jsou to postavy velmi známé, vlastně celkem klasické...
majoLP: Jo, tak to je, jsou to klasické anagramy neboli přesmyčky. Doporučuju držet se osvědčených velmi známých děl
No já ať si lámu hlavu jak chci, už mám popsanou celou A4, ale pořád mám jen ty dvě :D
makynka911: Zkus u 1 hledat v nejznámějším českém humoristickém románu....
A ještě doporučuju:
-nevšímat si "nápověd" knihonauta, jsou zavádějící
-nebrat v úvahu českou diakritiku
Text příspěvku byl upraven 05.03.19 v 09:03
Jé, díky. tak mám 3 a 5. Zatím ostatní nic. Když mě ti klasičtí hrdinové nějak nejdou na mysl :-)
Katka81: známé české dílo, kniha se jmenuje stejně jako postava:-) snad to není moc
Ddkk: díky, knihonaut mi zavařil, místo aby pomohl... Teď už to snad půjde.
Vložit příspěvek