Knižní odysea 2019
ddkk: nevím, jestli slovenská verze zase nemá mírně jiné zadání. Knihonaut vykládá, že tam není diakritika, ale ona tam je. A o těch dvouslovných jménech to taky je mírně řečeno zavádějící.
dobre, podarilo sa jednu
konkretne 4 je slusny pan v hlavnom meste Ruska (minuly rok pouzity aj v sifre)
Mně nejvíc zmátla ta oddělená slova. Myslela jsem, že písmena náleží vždy jen k danému slovu, v němž jsou uvedena. Naštěstí mě trklo 3. jméno, jinak bych nad tím asi seděla do konce celé Odyseii. Díky za ostatní nápovědy.
Příšera:
2) holka přes počítače ze severu
4) dívka z farmy, která má určitou barvu (ta farma :)
no a podla napovedy je jasne, ze ceska a slovenska verzia sa lisia
my mame v 2ke znameho detektiva a vy ako citam nieco ine
detto pre cislo 4, ako som pisal vyssie
Text příspěvku byl upraven 05.03.19 v 09:22
Lea:
Děkuju. Tak 2 už mám. Po nápovědě strašně jednoduché. Až se stydím, že jsem na to nepřišla sama :) Ale se 4 ještě bojuju :)
Edit:
Tak už i 4 uhodnuto.
Takže pro dnešek mám padla :D
Text příspěvku byl upraven 05.03.19 v 09:41
majorLP: Ano, teď jsem na to koukala, slovenská verze je fakt úplně jiná, alespoň teda ty anagramy, hrdiny jsem nezkoušela
Bez vašich nápověd bych na to dnes nepřišla a to jsem většinu těch knih četla. Ještě nemám jedničku, dal by mi prosím někdo nápovědu k ní?
majorLP: Zkouším i tu slovenskou verzi - jedna z odpovědí (tuším 1) je jeden z klukovských hrdinů amerického středozápadu...
zuzi.d: Tři slova, jméno je až poslední. Takový dobrosrdečný chlapík s buclatými tvářičkami.
Tak buclatého chlapíka nedávám, jinak mám díky nápovědám zde vše - Díky. Na anagramy jsem fakt levá.
Má někdo ještě nějakou nápovědu ke 4 prosím? Vůbec se nechytám :( Díky moc :)
tereza: je to napsané výše, dívka z farmy určité barvy. Knihu jsem četla kdysi dávno a pamatuju si jen (doufám, že to nemotám s jinou knihou), že si hrdinka obarvila vlasy na stejnou barvu jako je ten barák :-).
1 - buclatý chlapík, česká klasika, dva filmy z 50-tých let, často opakované. Jméno je až třetí slovo.
Jen pro zajímavost - slovenská Odysea je u této hádanky vážně úplně jiná, s jinými - a podle mě trochu těžšími - hrdiny. Sice jsem je pro sebe nakonec taky vyluštila, ale zvlášť ten poslední, ten mi tedy dal....:-)))
Vložit příspěvek