Knižní šibenice - hra
Letos snad ani nebylo.
- - - í / - - - -
(Stejný titul použilo více autorů.)
Text příspěvku byl upraven 24.09.17 v 14:14
Já se rozmýšlela, jestli dám toho Steinbeka a nebo tohle, mám to také v právě čtených.
Eicherik: a jaké Babí léto si měl na mysli? Já od mé jmenovkyně Váňové.
Marika: Žádné konkrétní jsem na mysli neměl. Líbila se mi aktuálnost toho pojmu. :-)
Díky. Tak teď tohle:
odkaz metaforického předka
- - - - - / - m - - - - - - - / - - - - - / - - - - - - - / - r - - - - - -
- - - - - / - m - - - - - - - / m - - - - / - - - - - - - / - r - - r - - -
já mám pořád pocit, žes' něco podobného už někde zadával, ale za nic na světě si nemůžu vzpomenout (ani znovu vydedukovat), jaký pěkný titul to byl...;-)
Text příspěvku byl upraven 25.09.17 v 10:55
No právě jsem to zkontroloval a zdá se, že tato kniha se v hádankách objevuje poprvé. Zná ji zde myslím skoro každý, ale fakt málokdo ji četl. Je to taková ta klasická školní znalost – v písemce to bylo, ale číst to nebudu. :-)
- - - - - / - m - - - - - - - / m - - - y / - - - - - - y / - r - - r - - -
To je vončo. Pro zajímavost, slovo "kšaft" vzešlo ze téhož německého slova jako "kšeft", tedy z jedné výpůjčky, která se s drobnou změnou v samohlásce významově rozrůznila.
Podává VlKa.
vždyť já vidím, že to není ono, a vím, že tam podle zadání má být Dějiny národu českého v Čechách a v Moravě, ale ta kniha je tu i pod (mně lépe znějícím) názvem Dějiny národu českého v Čechách a na Moravě ;-)
takže změna z "v Moravě" na "na Moravě" v novějších vydáních je jistá forma modernizace použitého jazyka?
tohle dílo také asi četl málokdo, i když v dnešní době masivní obliby fantasy (a také astrologie) by podle názvu oslovil mnohé (a ti by se asi divili vědeckému obsahu)
- - ě - - - - / - - s - -
(ještě snad přiblížím trochu autora, protože je nám časově hodně vzdálen, dokonce o maličko víc než Komenský, když prohlásím:
a přece jsem přesvědčena, že Hun měl někdy někde hádanku ohledně "metaforických předků"...)
Vložit příspěvek