Knižní šibenice - hra
Při pohledu ven z okna je jasné, že právě teď začíná
- - - - - - - - - - - / - o -
Před pár měsíci jsem si na chalupě tenhle skvost zase přečetl. A zase jsem se musel smát na celé kolo.
Je to švanda, ale teprve vlastní zkušeností člověk zjistí, jak veskrze pravdivé každičké slovíčko tohoto "malého" textu je: "Proti všemu zdání zahradník se nerodí ze semene, výhonku, cibule, hlízy ani štupru, nýbrž vzniká zkušeností, okolím a přírodními podmínkami." ... a miluji zejména slůvko "rabátko".
Ty osobní zkušenosti jsou v textu vidět. Já mám nejraději pasáž, v níž Karel Čapek popisuje, jak by se zahradník zachoval v prvotním ráji. Zakázaného ovoce by si ani nevšiml, zato trochu toho rajského humusu by si asi ukradl...
Když už jsme byli u té psychiatrické léčebny, tenhle by ji asi potřeboval:
- - - - - - - - / - - - - - / - o - / - - - - - - - / - - / - a / - - - - -
To vypadá jako alternativní odpověď místo Zahradníkův rok - woodward se zase kochal, ale důsledně neaktualizoval
Když už jsme byli u té psychiatrické léčebny, tenhle SLAVNÝ hrdina by ji asi potřeboval:
- - - - - - - - / - - - - - / - o - / - - - - - - - / - - / - a / - - - - a
Hun: Tak na důmyslného a navíc rytíře každým coulem ty s profesorem, řekněme, Chocholouškem, neřku-li Freudem? Neuspěl bys, obávám se, a kdybys uspěl, co bychom si bez něj - tak jak je - v literárním odraze počali ;-)
vždycky to bylo vlastně jenom o ní, ale teprve volné moderní pokračování to říká jasně:
- - - - - e - -
To soukroma: Ano. Zrovna jsem chtěla napovídat.-)
Což netřeba.-)
Je to tato http://www.databazeknih.cz/knihy/harry-bosch-prebehlik-302529
ti historičtí byli čtyři, ale autorce pro její moderní příběhy stačilo historiků méně
- - - / - - - - - - - - - - i
Vložit příspěvek