Knižní šifra - pomůže někdo?
Tak z dneška zatím dva, ale z toho krále jsem mimo, nic mi to nepřipomíná... poradí někdo?
tak už to mám...
Text příspěvku byl upraven 30.10.18 v 08:29
Střepy jsou z čeho? A to něco je tedy jaké? ;-)
A jinak (ten zelený hmyzák-junior) vyhledávač Martinusu po zadání klíčového slova nabídne varianty ;-)
zizvk: ten král je z jedné pohádky s Lukášem Vaculíkem, a vztahuje se k němu ten černý pták, podívej se, kde ten pták je
Tak vám moc děkuji, na toho krále bych bez vás nepřišla. Jinak mám 4 knížky a bez dalších nápověd nebo odkrytých obrázků asi končím. :/
které vám chybí? Poradí někdo s tím chlápkem na prkně, nebo co to je?
Text příspěvku byl upraven 30.10.18 v 10:53
Mám chlápka.
K tomu hmyzu. Zadejte si, co vidíte do nějakého vyhledávače knih. Je to jedna z možností.
K tomu chlápkovi. Jde o to, jak něco získal, a co je v pytli, to ale nejde vidět, jedná se o jistý meteoroligický jev. Je to série pro mládež.
Text příspěvku byl upraven 30.10.18 v 11:06
Ruská budova... v názvu příslovečné určení místa - lokalizace, pak nabídky ve vyhledávači Martinusu.
Chlápek "na prkně" jeho postoj a doplněk vpravo evokuje "profesi" a je třeba doplnit ještě konkrétně podst. jméno ve druhém pádu ;-) Profláklá (dětská?) fantasy ;-)
Díky všem za nápovědy, knižní šifra je supr a to potěšeníčko, když to tam člověku zazelená..... :-))))))
Jedna z velmi oblíbených knih a já ji rozluštila až takhle pozdě? Po tolika pokusech a nápovědách? Teď se stydím. Každopádně děkuju moc :)
Ale pořád nemám "ruskou budovu" a střepy.
ty střepy mi taky dělají vrásky, ale myslí, že spíš se pořád zaměřuji úplně na jiná slova :(
U budovy stačí název města a pak podle google obrázků poznáte správnou knihu hned :)
Jak psal Slipouš. Z čeho jsou ty střepy? (Podstatné jméno) A co se s tím stalo? Takže jaké je to něco?
Ruská budova - výborně napověděl Slipouš s tím příslovečným určením, díky Tobě :), jinak mám 8 uhádnutých celkem.
Pohádková postava. Ve více kusech ;-)
Text příspěvku byl upraven 30.10.18 v 16:41
Vložit příspěvek